Obert el termini per a participar a la VIII Beca Ernest Lluch de recerca local

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha convocat la vuitena edició de la beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch. La beca, de caràcter biennal, dotada amb 4.000 euros, té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar i el seu entorn en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.
Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de març de 2019 al registre general de l’Ajuntament adjuntant, entre d’altres documents, el currículum del sol·licitant i la memòria del projecte d’investigació en la qual s’ha de fer constar els objectius que es volen assolir, la metodologia que s’utilitzarà i les fonts i la bibliografia que es consultarà. El veredicte es farà públic com a molt tard el 30 d’abril de 2019.

La primera edició de la beca Ernest Lluch de recerca local (any 2002) va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX.La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX. El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, amb Vilassar de Mar indià. La sisena edició la va guanyar, Miquel Gurrera i Francesc Busquets, amb el projecte titulat Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar. La setena edició la va guanyar Lacol, cooperativa d’arquitectes, amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril.