Obert el registre per a sol·licitar els abonaments, amb bonificació, de Renfe

Renfe ha obert en la seva pàgina web i en la seva aplicació el registre per a poder sol·licitar, a partir del 24 agost, els abonaments amb la bonificació aprovada pel govern espanyol per als serveis de rodalies, mitjana distància i Avant.

Aquestes bonificacions formen part del paquet de mesures aprovades pel govern central per a fomentar l’estalvi energètic. L’objectiu és fomentar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat, la qual cosa contribuirà a disminuir la nostra dependència energètica i la nostra petjada de carboni.

Els usuaris poden demanar els títols multiviatge, però no els començaran a rebre fins al 24 d’agost. Quan els rebin hauran d’abonar el dipòsit corresponent: 10 euros per als abonaments de rodalies i 20 euros per als serveis de mitjana distància. Només es poden aplicar descomptes de família nombrosa i monoparental.

Si durant els quatre mesos que estarà en vigor la gratuïtat d’aquests abonaments, l’usuari ha realitzat més de 16 viatges (quatre al mes) amb l’abonament, Renfe retornarà la fiança a través del mateix mètode de pagament utilitzat per a la seva compra.

El Ministeri d’Hisenda ha detallat que transferirà a Renfe 210 milions d’euros per a sufragar aquestes mesures.

La mesura complementa la bonificació del 30% dels preus de transport urbans, que les comunitats autònomes poden complementar fins al 50%, com s’ha fet a Catalunya.

Hi ha un espai al web de Renfe amb tota la informació necessària per a poder sol·licitar i utilitzar els abonaments recurrents. Clica aquí