Núria Casares guanya el Premi Recerca Jove de la Generalitat pel seu treball “La guerra civil espanyola des de la trinxera. Cartes d’Isidre Juanola”

Núria Casares Juanola ha guanyat el Premi Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent, que atorga la Generalitat de Catalunya, pel seu treball “La guerra civil espanyola des de la trinxera. Cartes d’Isidre Juanola”.

Casares cursa segon de batxillerat a l’Institut Vilatzara. El treball, tutoritzat pel professor Joan Giménez, ha consistit en fer una recerca sobre la Guerra Civil espanyola i el seu impacte sobre la població.

El material base és una conjunt de cartes escrites pel besavi de Núria Casares a la seva família. A partir d’aquí ha intentat reconstruir els seus moviments, centrant-se en la recerca dels escenaris on va estar i també en les informacions que deixa sobre els fets ocorreguts. Menció especial mereixen les seves reflexions sobre temes diversos com la família, l’amor o la guerra, que constitueixen un testimoni de primera mà sobre l’impacte emocional del conflicte.