“Nunca vas a comprender”, el primer single del nou disc de Rita Payés

L’artista vilassarenca Rita Payés  ha donat  a conèixer, dins del magazine matinal “Parlant de tot” presentat i produït per Jaume Cabot, el primer single del seu proper disc. La peça s’anomena “Nunca vas a comprender”.

Va néixer el 1999. Ha viscut la música amb intensitat i proximitat des que era molt petita. Els seus pares són músics. S’inicià com a trombonista i va aprendre a tocar el piano . Va formar part de la Sant Andreu Jazz Band on també va començar a cantar al costat d’Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernandez. Després, va publicar amb Elisabeth Roma, la seva mare, l’àlbum titulat “Imagina” amb el que durant el 2019 van viatjar per països com Hongria, França, Itàlia, Regne Unit per presentar-lo.

Payés ha explicat està molt il·lusionada en aquest nou projecte discogràfic, ja que és  la primera vegada que canta peces seves. 

Aquest nou àlbum contindrà peces que havia escrit i gravat feia  ja  temps, però que no estaven  editades amb cançons  que ha escrit i gravat.   La tarja de presentació d’aquest nou treball discogràfic  és  “Nunca vas a comprender”, que va escriure fa dos anys.

Ens parla sobre el procés de composició d’aquesta peça, que parla sobre “un desamor com una catedral, el vaig fer un dia a les 4 de la matinada”.

La canço ha tingut més de  385.000 visualitzacions a Youtube

Aquest nou álbum, que està previst que s’editi a finals de març,  és tot un repte per ella, un repte que porta, ha dit, de manera molt tranquil·la. Abans que surti l’àlbum al mercat, se n’editaran tres singles més, que en els propers dies estaran disponibles a totes les plataformes digitals.

La Rita s’inspira en les persones que l’envolten, moltes de les quals són músics.

“El que més necessito són els meus amics, i vaig trobar a faltar aquests imputs durant el confinament. La gent que m’envolta és el que més m’inspira, amb molta diferencia”. Rita Payés.

Durant el confinament va aprofitar per fer  algunes cançons.

La seva mare  Elisabeth Roma col·labora en aquest  nou disc i el seu germà Eudald participa en un dels temes.

La Rita té moltes ganes de sortir a actuar,. Serà quan la situació ho permeti. I l’acompanyaran  els músics que estan col.laborant en aquest nou disc. 

La Rita ha explicat que ha  participat recenment  en un disc de Martí Serra  i es troba ara mateix  Almeria participant des de gener a juny, en un projecte de bing band profesional amb una associació cultural Classijazz, dirigida per Pablo Matuecos, assajant repertori.

Amb la seva mare, Elisabeth Roma, va enregistrar dos àlbums.

L’àlbum no té títol. Estarem molt pendents de quan surti editat. Fins llavors, podem gaudir del primer single d’aquest projecte, ”Nunca vas a comprender”.