Nova reducció de l’atur a Vilassar de Mar i al Maresme

Atur a Vilassar de MarLes dades d’atur registrat al Maresme durant el mes de març han tornat a ser positives. La llista de persones que cerquen feina s’ha reduït un 2,84% respecte al mes anterior. Tot i això encara hi ha 31.807 persones aturades i la taxa d’atur comarcal és del 16,36%. A Vilassar de Mar hi ha 985 persones registrades a l’atur, 5 menys que al febrer, és a dir, un 0’51% menys. La taxa d’atur a la nostra localitat és a hores d’ara del 10’70%.

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indiquen que la reducció de l’atur al Maresme ha estat la més important registrada en el mateix període en anys anteriors. De fet, l’anàlisi interanual indica que a la comarca tenim un 12,41% d’atur menys que el 2015. El descens mensual s’ha situat en el 2,84% i s’ha repartit entre tots els col•lectius (dones i homes), tots els grups d’edat i tots els sectors d’activitat econòmica (agricultura, indústria, construcció i serveis). L’únic grup en el que s’ha detectat un increment d’inscripcions al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha estat el de persones sense ocupació anterior (SOA).
El sector serveis, que és el que concentra el 65,7% de les persones demandants de feina, és també el que percentualment ha experimentat una reducció de l’atur més destacada (el 4,02%). Segueixen la indústria i l’agricultura que han registrat una disminució mensual de les persones desocupades de l’1,96% i la construcció amb una baixada del 0,97%. En canvi, el col•lectiu de persones sense ocupació anterior ha experimentat un increment de l’1,18%.
A nivell municipal, les dades del mes de març reflecteixen realitats desiguals. Mentre la xifra de persones aturades ha baixat en 23 municipis de la comarca, ha crescut lleugerament a Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Sant Vicenç de Montalt.
En total, a la comarca hi ha 31.807 persones sense feina, gairebé el 54% de les quals són dones. Per grups d’edat, el majoritari és el col•lectiu de persones de 55 a 64 anys. Representa el 28% del total de persones aturades a la comarca.
Els municipis que tenen una taxa d’atur més elevada són Pineda de Mar (24,02%), Tordera (20,62%) i Santa Susanna (20,46%) i els que tenen un percentatge de persones aturades més baix són Cabrera de Mar (8 %), Teià (8,16%) i Alella (8,97%).
Podeu ampliar aquesta informació consultant El Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local en forma d’infografia interactiva. També podeu accedir a les taules amb les xifres de cada concepte