Nova il·luminació per al passeig Marítim

Durant aquest mes d’octubre s’està duent a terme la renovació de l’enllumenat públic del passeig Marítim de Vilassar de Mar, des del Club Nàutic fins l’espigó de Garbí. Són un total de 74 lluminàries, que concentren la il•luminació i redueixen el consum i la contaminació.

Les principals característiques de les noves lluminàries, que substitueixen les actuals, són que ofereixen una llum càlida, concentren la il•luminació al terra i no la dispersen, donen major intensitat de llum tot i que el consum energètic és menor, i són més respectuoses amb el medi ambient evitant la contaminació lumínica al cel. D’altra banda, les columnes dels fanals compten amb un revestiment especial pensat perquè la seva ubicació, al costat del mar, no les malmeti. L’actuació, inclosa en el fons estatal d’ocupació i sostenibilitat local, també servirà per sanejar el cablejat i la canalització elèctrica que estigui malmesa.

La intenció de l’Ajuntament és aprofitar els fanals que ara es treuen per il•luminar el tram del passeig que va des de l’espigó de Garbí fins a la Xinesca, una actuació que hauria de fer el Ministeri de Medi Ambient però que encara no té data d’execució.

Leave a Reply