Nous col·legis electorals per a les properes eleccions catalanes

El Pavelló Paco Martín, l’Escola del Mar, l’institut Pere Ribot, la Biblioteca i la Bòbila seran els nous col·legis electorals de Vilassar de Mar de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya previstes, per al proper 14 de febrer. Per tant, es cauen de les anteriors cites electorals el Vaixell Burriac, el Museu Monjo i l’escola Pérez Sala. Aquest canvi ve motivat per la pandèmia del coronavirus que obliga canviar l’anterior model i apostar per nous recintes de votació àmpliament ventilats.


Així doncs, atenció perquè tot seguit desgranarem on vilassarencs i vilassarenques haurem d’exercir el nostre dret democràtic al vot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Totes les persones que, fins ara, votaven a l’Escola del Mar s’hauran de repartir, atenció, entre la pista interior del Pavelló Paco Martín,  ubicat a la carretera d’Argentona 105 i la Bòbila, situada a l’Avd Eduard Ferrés 190.

Els vilassarencs i vilassarenques que dipositaven el seu vot a l’Institut Pere Ribot, que tradicionalment era el col.legi electoral de Vilassar de Mar en el qual hi votava més gent, hauran d’anar el 14 de febrer repartits, segons districtes, a l’Escola del Mar (c Jeroni Anyè 2), a la Biblioteca (c de Santa Eulàlia 66). Un cop treta aquesta pressió, alguns veïns i veïnes podran seguir votant al Pere Ribot tal i com han fet sempre.

Els votants que tenien el Museu Monjo com a referent, hauran de votar a la pista interior del Pavelló Paco Martín. La pista exterior del pavelló Paco Martin absorbirà tots els vilassarencs i vilassarenques que, fins ara, anaven a votar a l’escola degana de Vilassar de Mar, el Pérez Sala.

Finalment, el Vaixell Burriac deriva tota la seva pressió al poliesportiu de la Bòbila de l’Avd Eduard Ferrés.

Així doncs, compte amb tota aquesta informació i recomanem llegir-nos bé les targetes electorals que rebrem, els propers dies, a les nostres bústies per definir on haurem d’anar a votar, segons els nostres domicilis, ja que la situació canvia, també, per culpa de la tercera onada de la Covid 19.

Un cop sabuts els arguments del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per mantenir les eleccions del 14 de febrer -considera que l’estat d’alarma no preveu suspendre el dret de sufragi-, toca parlar de com es votarà. Ens fixarem, ara, en les meses electorals. Aquest cap de setmana s’han repartit les citacions, i la Junta Electoral ja ha avisat que la por al coronavirus no és un eximent. Per tant, els membres de les meses hauran de passar un test d’antigen previ a la constitució dels col.legis i enfundar-se en equips EPI el proper diumenge 14 de febrer, especialment, per a la franja de 7 a 8 del vespre que és l’espai reservat per a positius, sospitosos o contactes estrets.

Tant si t’ha tocat estar en una mesa o no, has de saber que a tots els membres que constitueixin els col.legi electoral se’ls faran tests d’antígens de coronavirus a l’inici de la jornada. Ara mateix se n’està estudiant l’organització. I és que s’hauran de fer a tots els presidents i vocals de Catalunya. Unes 75.000 persones. Tot això implicaria la mobilització als col.legis electorals d’entre 3.000 i 5.000 sanitaris. Uns col.legis electorals que s’hauran d’adaptar a temps covid i hauran de ser pavellons esportius o espais amplis similars. Així, recordem-ho un cop més, a Vilassar de Mar els nous col.legis són el Pavelló Paco Martín, la Bòbila, l’Escola del Mar, el Pérez Sala i la Biblioteca.

Des del Govern català prometen riscos mínims per als membres de les meses. Asseguren que el gruix de la gent serà a fora al carrer, amb un circuit d’entrada i un de sortida, i que a dins del local electoral estarà tot absolutament ventilat, amb portes obertes , amb distàncies, mascaretes, i  pantalles.

Pel que fa al procés de les votacions, de 9 del matí a les 12 del migdia s’ha establert una franja preferent per a col·lectius de risc, i una altra de 7 a 8 per a les persones positives o sospitoses de ser-ho, tot i que totes dues franges són només recomanacions. Per a darrera hora, doncs, els membres de les meses s’hauran de posar equips de protecció EPI. Els col·lectius d’infermeres ja han avisat que no és fàcil posar-se’l i que es molt complicat treure-se’l ja que no es pot fer sol.

Els membres de les meses rebran mascaretes, pantalles facials, guants, gel hidroalcohòlic i termòmetres, (només podran accedir persones amb temperatura inferior a 37,5 graus) i en l’última franja, quan hi vagin els positius, s’hauran de posar equips de protecció EPI.

Els membres de les meses estaran separats per un metre i mig. No podran tocar el DNI dels votants i l’hauran de comprovar a distància o bé en una safata. Als votants se’ls recomana que portin el vot preparat de casa. L’acte de dipositar el vot es farà en solitari amb l’excepció de les persones dependents.

Cal recordar, també, que la llei electoral vigent, la LOREG, preveu multes i fins i tot presó si algú no es presenta a la mesa. Les al·legacions les ha de resoldre la Junta Electoral de cada zona. Ara, s’obre un període de set dies perquè aquelles persones que hagin rebut la notificació de ser en una mesa presentin al·legacions.