Nou comunicat del govern sobre la Festa Major

El govern de Vilassar de Mar ens ha fet arribar un nou comunicat de premsa sobre la Festa Major.

El govern local explica que va proposar a la Comissió de Festes un nou model de Festa Major adaptat a les circumstàncies, el passat 28 d’abril, amb l’assistència de 16 entitats, un nou model caracteritzat per la participació de les entitats en format  virtual que es plantejava per tal d’ evitar les aglomeracions, que són una de les situacions de més risc de contagi. 

El govern recorda que aquest nou format va ser consensuat i acceptat amb la majoria de les entitats i associacions que col·laboren en la realització de la Festa Major i ha afegit que la decisió ha estat fer una Festa Major diferent, però ajustada al context en el que ens trobem i prioritzant la protecció de la salut  de la nostra població. 

L’executiu local explica que “cal una visió global de la situació, que passa per protegir la salut dels vilassarencs i vilassarenques, la gestió eficient dels recursos econòmics, el suport al mon cultural local i l’ajuda als col·lectius més necessitats; col·lectius als quals aquesta crisi ha colpejat més fort” 

En el comunicat el govern expressa també el “màxim respecte, suport i solidaritat amb totes les persones que han patit o estan patint la malaltia o pèrdues d’alguns membres estimats del seu entorn a conseqüència d’aquesta pandèmia”

L’executiu recorda que altres municipis  també han hagut d’ajornar o cancel·lar la seva Festa Major, esdeveniments culturals o festivals d’estiu i subratlla que la decisió de fer una Festa Major virtual es basa en els  següents criteris:

  • Sanitaris. La Festa Major ha de garantir el compliment de les mesures de seguretat que s’han implementat i s’estan implementant per salvaguardar la salut de tots els vilassarencs i vilassarenques i, més concretament, els col·lectius de risc (gent gran, malats crònics, etc.). 
  • Econòmics. L’estalvi de recursos econòmics que suposa la celebració d’una Festa Major en el context que ens trobem, ha de possibilitar la consegüent destinació d’aquest estalvi a mesures socials, de protecció i promoció de la salut i de l’activitat econòmica. El  govern recorda que han destinat 7.000€ d’una partida inicialment pressupostada en 100.000€, a la realització de la Festa Major d’enguany. La diferència serà destinada a ajudes als col·lectius més necessitats. 
  • Socials. La prioritat, en aquests moments, és ajudar amb tots els recursos econòmics possibles i disponibles, a les famílies de Vilassar de Mar que la crisi de la COVID-19 ha colpejat amb més força. 
  • Culturals. En qualsevol cas, la Festa Major en l’actual format excepcional, estarà enfocada a la promoció i el coneixement de la cultura popular, musical i artística del nostre municipi. Dels 33 actes programats, 27 son en clau local, 5 a càrrec de grups professionals de música i 1 de teatre infantil.

El govern explica que en aquests últims dies han pogut comprovar que “lluny de respectar la normativa, la situació d’estat d’alarma i les mesures preventives per procurar no tenir nous contagis entre la població, s’estan publicant iniciatives d’activitats pels dies previs i posteriors a la nostra Festa Major que en cap cas compten amb el suport municipal”. El govern considera que “aquestes iniciatives, a banda de ser oportunistes, només fan que posar en risc la salut de la nostra població, que tant hem vetllat al llarg d’aquests tres mesos de confinament, tot i les crítiques rebudes en moltes ocasions”

L’executiu local subratlla en el comunicat que “ens trobem en un moment important per tal de minimitzar els contagis” i recalca que la seva obligació com a govern “és vetllar per la salut pública de les vilassarenques i els vilassarencs i la gestió responsable dels recursos públics”

El govern finalitza el seu comunicat explicant que es mantenen “ferms  amb la majoria d’entitats i associacions del poble- a cuidar-nos per no haver de fer front a un rebrot de la COVID-19 a Vilassar de Mar”