Nit del pessebre, aquest divendres

Poesies, monòlegs, nadales i un sorteig molt especial. Aquest és el menú per la ja tradicional Nit del Pessebre que assoleix, enguany, la desena edició. Aquest divendres 22 de desembre, a les 7 del vespre, a la Sala Maria Roser Carrau, l’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar ens convida a passar una estona amb ells i elles, gaudir de l’espectacle, felicitar-nos les festes i endur-nos un obsequi a casa. Es tancarà amb la tradicional xocolatada.

En Josep Rivas, que és el tresorer de l’entitat, ens detallarà el programa per aquesta Nit del Pessebre. Abans, però, no ens podem estar de preguntar-li per com està anant l’exposició del pessebre gegant (10 m2) i dels tres diorames de bona mida que l’acompanyen. Desfila més gent que altres anys, assegura Rivas, l’exposició està agradant molt i un escenari tan especial com el conjunt monumental de Petra, a Jordània, fascina.Ha explicat que moltíssims visitants l’han felicitat i que algunes persones que han estat a Jordània els expliquen que el pessebre reflecteix Jordània tal com és. L’exposició la pots contemplar a Can Bisa i és gratuïta. La pots veure, fins al 7 de gener, a la Sala Carrau. L’horari, feiners en horari de tarda, a partir de dos quarts de set del vespre, i els festius matí i tarda. El dia de Nadal, tancat.

Mentrestant, des de l’Associació de Pessebristes, atenen l’exposició -a les matinals dels feiners, que la mostra és tancada, reben visites de residències d’avis i escoles-  i van ultimant els detalls de la Nit del Pessebre.

A la  Sala Maria Roser Carrau, el divendres 22 de desembre hi haurà més activitats que l’any passat. Hi haurà lectura dramatitzada, poemes de Nadal i cantada de nadales. Intervindran Assumpta Rojas, Joan Valls, Carmen Ramon, Carla Pi, María Ortí, Carol Brunet i Enric Neddermann. L’acte estarà presentat per Joan Escofet, cap d’Informatius de Vilassar Ràdio.    

Ningú marxarà sense un obsequi, cortesia dels pessebristes, per a cada persona. Un detall amb un número que donarà dret a un sorteig amb un munt de productes cortesia dels establiments col·laboradors,entre els quals hi ha un pernil, una cistelleta de pernil tallat.

Abans d’acabar, gran xocolatada encarregada a Can Falgueres. Molta il·lusió des de l’Associació de Pessebristes de cara a la desena Nit que ha evolucionat des de 2013, que ha anat incorporant més activitats i que compta amb el suport de Vilassar Comerç.  

L’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar, hereus d’Amics de Vilassar, té 58 anys d’història.