Neix “Ssstrepetits”, la formació infantil dels Ssstrèpits

El grup de percussió de l’AVAL, juntament amb les escoles de Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, crea un espai per als més menuts.

El proper curs escolar els nens menors de 10 anys que vulguin formar part dels Ssstrèpits de Vilassar de Mar podran fer-ho per mitjà d’una extraescolar que el grup realitzarà en les escoles públiques dels dos municipis.

Aquesta activitat pretén acostar la percussió i els Ssstrèpits als infants d’entre 5 i 10 anys. Donat que la seva edat els impossibilita participar del grup principal dels SSS (l’edat mínima per formar part dels Ssstrèpits és de 10 anys), és aquest qui s’acosta als centres educatius per facilitar-ne l’aprenentatge per mitjà de classes reduïdes i adaptades al nivell.

L’activitat, d’1h de duració serà dirigida per un membre del grup amb diferents anys d’experiència, que ensenyarà les primeres nocions als nens per mitjà de jocs i exercicis amb música. A mesura que aquests es vagin defensant davant l’instrument, començaran a aprendre cançons simples, fins aconseguir interpretar les pròpies del grup de percussió.

En finalitzar el curs escolar, es pretén que els diferents grups de cada un dels centres puguin interpretar un petit grapat de cançons i, fins i tot, unir-se per participar en trobades o en la Festa Major de Vilassar de Mar.

A més a més, segons informa el grup de percussió, quan assoleixi l’edat dels 10 anys, es podrà incorporar als Ssstrèpits directament al grup que li correspongui pel seu nivell, sense la necessitat de passar pel grup d’iniciació (en el que s’hi podria estar entre 6 mesos i 3 anys), retallant considerablement d’aquesta manera el temps que trigarà en participar de les actuacions que el grup realitza arreu de Catalunya i Espanya.

Per a més informació adreceu-vos al vostre centre educatiu o contacteu amb els Ssstrèpits a ssstrepits@aval.cat.