Neix la plataforma Som Vilassar de Mar-Som Alternativa

Acaba de néixer al nostre municipi la plataforma Som Vilassar de Mar-Som Alternativa. La plataforma ha fet arribar a Vilassar Ràdio un comunicat en què expliquen que està formada per ciutadans de procedències polítiques diverses i sense cap tipus d’experiència política prèvia i que es plantegen com a objectiu “canviar l’actual societat des del municipalisme i la participació directa”. Afegeixen que aquest canvi “s’ha d’impulsar des de baix, des de la radicalitat democràtica i des de l’empoderament del poble i de la gent”.

Subratllen que l’1 d’octubre de 2017 “va canviar absolutament tot al nostre país” i expliquen que “ per primera vegada ens vam adonar de que si treballàvem conjuntament per un objectiu comú podíem desafiar i fer tremolar els ciments i les clavegueres de l’Estat espanyol”. La plataforma manifesta que pretenen ser “el nexe d’unió entre independentistes, federalistes i confederalistes del nostre municipi per tal de poder construir una República catalana socialment justa i radicalment democràtica i iniciar la transformació del nostre poble”, una transformació que passa, segons la plataforma, per “afrontar les grans mancances d’habitatge que pateix el nostre poble fruit de la falta d’habitatge social i l’augment dels lloguers i dels pisos turístics, entre d’altres; impulsar processos de remunicipalització dels serveis bàsics, recolzar les diferents lluites socials (feminisme, la lluita LGTBI o la invisibilització de la joventut, entre moltes d’altres) i iniciar una autèntica democratització del poble impulsant i dinamitzant la participació ciutadana així com revitalitzant el teixit associatiu i sociocultural de Vilassar de Mar”.

Pròximament realitzaran un acte de presentació pública. Per contactar amb Som Vilassar de Mar-Som Alternativa, cal enviar un e-mail a l’adreça alternativavdm@gmail.com