Neix el festival Endofest, a Premià de Dalt

Gairebé 2 de cada 10 dones pateixen endometriosi. Una malaltia, per atota la vida fèrtil, que provoca regles molt doloroses que, sovint, acaben en hospitalitzacions. Per visibilitzar el problema, Anna Bassols, ha parit el certamen Endofest. Un festival de música que se celebrarà a Premià de Dalt el dissabte 30 d’abril per combatre el silenci que hi ha al voltant d’aquesta malaltia ginecològica. L’artista vilassarenca Judit Neddermann serà la cap de cartell d’aquest certamen musical. L’esdeveniment tindrà lloc al Parc de Can Verboom de Premià de Dalt de 12 del migdia a 2 de la matinada.

Anna Bassols ha explicat que l’endometriosi és la malaltia ginecològica més freqüent, hormono depenent i autoimmune, que afecta una de cada 10 dones. Produeix un dolor incapacitant durant l’ovulació i la menstruació.

En el seu cas, en el cas de l’Anna fa tres anys que li va brotar, la malaltia. Pateix de manera mensual i ha d’ingressar repetitivament a l’hospital. No té cura. És una malaltia crònica. Avui, només hi ha dues vies:  prendre anticonceptiu durant tota l’etapa fèrtil i menstrual fins que arriba la menopausa, per no menstruar o bé la cirurgia o l’operació, que no és del tot efectiva. L’Anna ha explicat que cada vegada s’opera menys ja que en alguns casos, després de l’operació, algunes dones tornen a tenir la mateixa malaltia.

L’Anna ha subratllat que l’ Endofest de Premià de Dalt neix amb la voluntat d’acabar amb el silenci que hi ha al volant de l’endometriosi. De fet, ha explicat que ella mateixa desconeixia l’existència de la malaltia fins que li va brotar i ha destacat que cal que aquesta malaltia es doni a conèixer, ja que fins ara ha quedat infradiagnosticada i silenciada.

Trencar el silenci sobre la malaltia, destinar els beneficis econòmics a la investigació d’aquesta malaltia, a l’equip d’investigació de l‘Hospital Clínic de Barcelona.

Una jornada amb activitats, jocs per la canalla, foodtracks i, és clar, música; molta música. Un cartell espectacular en què, a més de Judit Neddermann, actuaran, entre altres artistes, Buhos, Marcel i Julian, Doctor Rumbeta, Marion Horper, Núria Cortacans….  Hi haurà markets, activitats infantils, i a la tarda xerrades sobre aquesta malaltia amb els doctors Valls i Carmona. També hi haurà una xerrada que realitzarà una pacient i unes altres dues xerrades sobre esports i nutrició.

L’horari és el següent:

El dia del certamen no hi haurà taquilla. Les entrades, per tant, s’han de comprar online anticipadament, a través d’aquest enllaç 

(Foto: Endofest)