Neix al Maresme la primera Associació d’Afectats per l’1-O

Un grup de veïns i veïnes dels municipis maresmencs de Dosrius, Canyamars, Sant Iscle i Sant Cebrià s’han constituït com la primera Associació d’Afectats per les càrregues policials de l’1 d’Octubre. Estan ja en marxa i van recollint testimonis amb l’objectiu de què les càrregues policials no restin a l’oblit. La Virgínia Martínez, que n’és la presidenta, ha passat pels estudis de Vilassar Ràdio per explicar el seu cas i els objectius de la Plataforma. Ella va ser a la tribuna d’oradors del Parlament Europeu de Brussel·les per explicar la seva experiència que l’ha portat a seguir tractament psicològic.

Els objectius de la Plataforma són quatre. Ara per ara, el més important per a ells  és el de la difusió. Defensar els afectats, donar-los suport i demanar explicacions a qui calgui. Una Associació que neix de manera espontània i amb el suport de voluntaris i voluntàries.

La Virgínia Martinez va viure en les seves carns la repressió policial a Dosrius el passat 1 d’octubre. la van empentar, la van tirar a terra, la van insultar i ha patit tractament psicològic arran dels pànic. Uns fets que la van portar al propi parlament europeu per, des de la tribuna d’oradors, explicar la seva situació al costat de Rogewr Espanyol, el noi que va perdre un ull el dia 1 d’octubre de 2017.

De moment, és l’única associació d’aquest tipus que hi ha a Catalunya. La Virginia, tota una vida com a professora de llengua castellana a Argentona, dóna un correu electrònic per si algú se sent identificat i es vol posar en contacte amb ells: afectats1octubre@gmail.com. De moment, ja han tingut contactes amb les altes esferes tant de l’ANC com d’Òmnium Cultural.

Si vols escolta l’entrevista complerta clica aquí.