Negatiu en coronavirus de tots els alumnes de la classe en aïllament domiciliari del Vaixell Burriac

La totalitat dels alumnes de la classe en aïllament domiciliari de l’escola Vaixell Burriac que el dilluns es van sotmetre a proves PCR ha resultat negativa per coronavirus, segons han informat les autoritats sanitàries i la pròpia escola. Els infants, però, hauran de continuar aïllats al seu domicili fins al proper 6 d’octubre per complir amb el protocol establert.

Durant aquest període, aquests alumnes seguiran amb les classes telemàtiques que van iniciar després que el passat divendres es detectés un cas positiu en una aula del centre i la direcció endegués tots el protocols previstos.

L’Escola del Mar, per la seva banda, també ha hagut de posar en marxa aquests mateixos protocols aquest passat dimecres 30 de setembre en conèixer un positiu en una aula. Els alumnes d’aquesta aula passaran les proves PCR en els propers dies. 

Cal recordar que, en el cas de escoles i instituts, el control dels casos positius i dels seus contactes estrets o grup estable de convivència (companys de classe, professors i personal dels centres) depèn del Departament de Vigilància Epidemiològica i no dels Centres d’Atenció Primària (CAP), com succeeix amb la resta de la població.

El protocol de Salut i Ensenyament estableix, així mateix, que aquest curs, abans d’anar a classe, l’alumnat ha d’assegurar-se de: 

  • No tenir una temperatura superior a 37,5 º. 
  • Dur la mascareta correctament posada. 
  • No presentar cap del següents símptomes, si superen els sis anys: febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, mal de coll, congestió nasal, vòmits o diarrees, mal de cap, malestar, dolor muscular o calfreds.

Un cop a l’escola, cal:

  • Respetar la distància sanitària de seguretat (1,5 m. almenys). 
  • Dur  la mascareta correctament posada. 
  • Rentar-se les mans amb freqüència. 
  • Complir amb totes les mesures higièniques.

Podeu consultar les dades del coronavirus a les escoles catalanes aquí.