Mostra retrospectiva de la trajectòria artística de Josep Serra

“Energia abstracta 1982-2022” és l’exposició de Josep Serra que la Sala Ferrés i Puig del Museu Monjo acull del 4 de setembre al 23 d’octubre. El museu vilassarenc és la primera estació d’aquesta mostra, que és el fruit de 40 anys de trajectòria artística i que abastarà dos espais expositius més, fora de Vilassar de Mar.

Les quatre dècades de trajectòria artística del pintor Josep Serra es condensen en aquests tres espais, de manera que cal visitar-los tots tres per fer-se una idea de l’obra de l’artista originari d’Argentona.

La primera fase, “Trets”, és la que es podrà visitar al Museu Monjo de Vilassar de Mar des del 4 de setembre i presenta la ruptura amb l’art figuratiu cap a l’abstracció. La segona fase serà “Gestos”, la rellevància de l’expressionisme abstracte, que es presentarà a la Destil·leria de Mataró del 22 d’octubre al 22 de novembre Mataró i la tercera fase serà “Traços”, la síntesi dels contrastos cromàtics i la intensitat dels colors, que es presentarà al Museu del Càntir d’ Argentona de l’11 de novembre al 8 de gener.

Vinculat als corrents pictòrics abstractes, Serra ha pintat sobre llenç, fusta i cartró i ha exposat en diversos museus i galeries de l’Estat, d’Ucraïna, d’Itàlia i dels Estats Units. El pintor maresmenc ha triat el Museu Enric Monjo per iniciar aquesta exposició per una qüestió emocional, ja que segons explica ell mateix, “es tracta d’un espai on he participat en diverses exposicions i és un espai expositiu gran”.

A la inauguració al Museu Monjo, diumenge 4 de setembre a les 12 del migdia, intervindrà el publicista i col·leccionista d’art Lluís Bassat, que en el decurs de més 40 anys ha aplegat una important col·lecció d’obres d’art que des del 2010 ha començat a fer-se pública al Museu d’Art Contemporani de Mataró.