Mor Paco Morán, durant molts anys veí de Vilassar de Mar

L’actor Paco Morán, que durant molts anys va ser veí de Vilassar de Mar, va morir ahir a l’edat de 81 anys a causa d’un emfisema pulmonar. L’actor cordovès va aconseguir grans èxits sobretot per les comèdies que va interpretar al costat de Joan Pera com La extraña pareja o La jaula de las locas. Les reaccions a la seva mort no s’han fet esperar i diferents personalitats del món de la política així com companys de professió el recorden com un dels referents del teatre català i sobretot com un gran actor i gran persona.


Joan Pera recordava ahir, en declaracions a Europa Press, que Morán “va venir a Barcelona a fer una funció i l’acceptació que va tenir va ser tan gran que es va establir a Catalunya”.
Nascut el 1930 a Almodóvar del Río, va ingressar als 17 anys en el Conservatori de Música de Còrdova, on va cursar art dramàtic, i més tard va cofundar el Teatre Espanyol Universitari, al costat d’altres companys, amb els quals van representar obres de destacats autors. El 1957, després d’una etapa de locutor a Radio Córdoba, Paco Morán es va traslladar a Madrid i va entrar a formar part del quadre d’actors de Ràdio Nacional d’Espanya i Televisió Espanyola, on va protagonitzar més de 2.500 programes. La seva vocació teatral el va consolidar, el 1968, com a primera figura de l’escena després de la interpretació d‘El apagón.

 

 

Leave a Reply