Mor Jaume Alsina i deixa orfe l’escena teatral vilassarenca

El món del teatre de Vilassar de Mar està de dol. Ha mort, a l’edat de 88 anys, Jaume Alsina. Actor, però sobretot, director, ha deixat una important petjada als escenaris del nostre municipi. Alsina va dirigir un munt de representacions i sempre se’l recordarà, com actor, en el seu paper de Jeremies en els Pastorets que tan estimava.

De ben jovenet, Jaume Alsina ja va ser inoculat pel verí del teatre. Va començar en el grup Sebaganan de Vilassar de Mar per passar, després, al Patronat. També va tenir presència important tant a l’Ateneu com a la Tropa Teatre. El TAC de Cabrera també va poder gaudir de la seva influència.

Els seus amics el defineixen com una molt bona persona, afable fins l’extrem i molt carinyós. Ja de ben petit, ajudava a la barberia dels seus pares que era ubicada al carrer del Carme. Un cop casat, amb las seva dona Elisa, va començar en la botiga de pesca salada que estava situada al carrer de l’Església.

Deixa al seu darrera, un munt d’obres interpretades, però, sobretot, dirigides. Així, l’escena teatral vilassarenca encara recorda La Casa de la Chivas, Oblida els Timbals o la Venganza de Don Mendo. Alsina també va dirigir els Pastorets, quan podia interpretava el paper del tartamut Jeremies, o la darrera Passió que es va fer al Patronat.

Deixa un fill, Jaume Alsina, que també sent la passió de son pare especialitzant-se, però, en papers còmics. De moment, el nét, de mateix nom, sembla que no seguirà la nissaga familiar al damunt dels escenaris de Vilassar de Mar.

Jaume Alsina, Descansa en Pau.