L’actriu Carme Contreras va morir ahir als 87 anys. Molt vinculada a Vilassar de Mar, on va residir durant molts anys i on encara resideixen les seves filles.

La Carme va doblar centenars de veus pel cinema i la televisió. Una de les més recordades és la de l’entranyable ET, l’extraterrestre que va aterrar a les pantalles de la mà de Steven Spielberg l’any 1982. Marge Simpson en català, veus de velletes i bruixes eren territori Contreras, i és que es va introduir al món del doblatge amb només vuit anys, donant veu a Boy el fill del mític Tarzán.

Quant a les seves intervencions al cine destaquen l’aparició a “El Placido” pel·lícula de Berlanga rodada l’any 1961 i “El Pico” dirigida per Eloi de la Iglésia el 1983.

A la televisió serà recordada entre altres moltíssims papers, per donar vida a la Roser, la farmacèutica que va entrar durant més de 100 tardes a casa nostra amb “El Cor de la Ciutat“. “Estació d’Enllaç“, “Serrallonga“, o “Les veus del Pamano“, són només una mostra de les seves intervencions televisives.

Carme Contreras era dona de teatre, va deixar petjada al “seu” teatre, El Romea, interpretant tot un Segarra, “La Ferida Lluminosa“, entre desenes d’interpretacions més. Ara fa set anys, l’any 2013 va baixar dels escenaris coincidint amb el 70è aniversari de professió, ho va fer al Sant Andreu Teatre amb el vodevil “Salvem les Balenes, i el meu matrimoni, què?.

Una de les seves filles, la Carme Lloret, la va recordar així a Vilassar Ràdio

“La mare estimava Vilassar, el considerava el seu poble. D’altra banda deixa un llegat enorme amb grans intervencions als escenaris, com al TNC amb la Núria Espert.” Carme Lloret, filla.

Contreras, vídua del també actor Carles Lloret que va morir el 2003, deixa un entranyable record a Vilassar Ràdio, regalant-nos la seva veu pels indicatius promocionals de Nadal de la nostra l’emissora.

Gràcies Carme i descansa en pau.