Moltes novetats en la quarta edició del festival de literatura negra Vilassar de Noir

Vilassar de Mar es tenyeix de negre. Des d’aquest divendres i fins diumenge, crims, assassinats i sang, molt sang, tenyiran el nostre municipi. I és que se celebra la quarta edició del Festival de literatura i cinema negre Vilassar de Noir. Quart lliurament farcit de novetats. Entre les quals destaquen la primera edició del Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra, l’actuació de la Tropa Teatre i l’estrena de la pel·lícula La estratègia del Pequinés. Amb un programa farcit d’autors i creadors de renom vinguts d’arreu de l’Estat i també d’àmbit internacional. Sense oblidar els autors, els creadors i les editorials més properes.

 La quarta edició del Vilassar de Noir arriba després de l’èxit assolit en les tres primeres entregues en les quals es va arribar a la xifra més que respectable de 1.500 assistents. Des de l’organització es preocupen per donar nous impulsos i nous atractius a aquest festival del nostre municipi. Així, se celebrarà enguany la primera edició del Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra, dotat amb 2.500 euros. L’obra guanyadora, qualsevol novel.la negra original en català, es coneixerà aquest divendres i la publicarà l’editorial Llibres del delicte.

Una altre de les novetats importants és la participació de la Tropa Teatre. La companyia teatral farà tres representacions d’una obra de misteri que porta per títol, Misteriós assassinat a Can Bisa, el dissabte 26 d’octubre a les 17:30h i a les 19:30h i el diumenge a les 11h. Pel que fa a les novetats de cinema destaca l’estrena en primícia de la pel·lícula de misteri La estratègia del Pequinés que inaugurarà el festival divendres a la tarda, amb entrada lliure fins a omplir la sala Carrau. Després, taula rodona amb el director del film, Elio Quiroga i l’autor de la novel·la en què es basa la pel·lícula, Alexis Ravelo

Vilassar de Noir repeteix els formats d’activitats de les edicions anteriors, com les Taules rodones, les Converses, els Cara a cara i les Rodes de reconeixement. El festival persegueix un any més la implicació dels veïns de Vilassar i de la comarca del Maresme. Per aconseguir-ho s’han preparat noves activitats, com un concurs en què s’amagaran llibres en diversos comerços de Vilassar de Mar, que els participants hauran de trobar, i el concurs de relats negres destinat als alumnes de l’Institut de Vilassar.