Miquel Ortega presenta al Museu Monjo la mostra “Poble, mar i pedres”

L’artista vilassarenc Miquel Ortega Rectoret presenta del  23 de juny al 31 de juliol l’exposició “Poble, mar i pedres”  al Museu Monjo. Nascut el 1957, s’ha especialitzat en la tècnica i l’art del mosaic utilitzant la pedra, el marbre, la ceràmica i fragments de la natura.

La seva experiència professional fins a l’any 2000 s’articula entorn a la delineació, el dibuix publicitari i l’estampació de roba, així com el treball d’acabats de construcció. Després va realitzar diversos cursos sobre mosaic contemporani i restauració de l’antic. Ha aprofundit en diversos estils, tècniques i materials i ha intercanviat experiències i coneixements amb diferents artistes internacionals.

Ortega ha realitzat diferents exposicions a Catalunya i arreu del món, l’última a Florència (Itàlia), en concret a la mostra “Musiwa”. Té taller a Mataró i se sent molt emocionat de poder exposar a Vilassar de Mar per festa major, ja que és el el poble on va néixer i ha viscut tota la vida.  En la seva trajectòria,  trobem mosaics que, al principi, tenien a veure amb l’antiguitat i que ara tendeixen a l’abstracció. Cal destacar que ha conreat altres disciplines artístiques com la pintura i l’escultura. Algunes peces de la seva obra han estat adquirides per col·leccionistes d’art, galeries i fundacions.

La inauguració de la mostra serà el dissabte 23 de juny a les 12 del migdia i presentarà la seva obra Eloi de Tera Capellà, doctor en Història Antiga de la Universitat de Barcelona.