Dimecres amb fortes pluges, ventades i temporal marítim al Maresme

El servei de Meteorologia del Consell Comarcal, Meteomar, ha alertat que aquest dimecres 4 de desembre el Maresme viu una situació complicada. La comarca es veu afectada per un fort temporal de vent i marítim similar al viscut els dies 11 i 15 de novembre de 2001. Les pluges també seran intenses arribant als 100 litres en algunes poblacions de la comarca. Es demana a la població molta prudència.

El vent de component nord i nord-est amb el què hem començat el dia anirà augmentant les properes hores arribant a cops de 65 km/hora al vespre. Paral.lelament, el temporal marítim també s’intensificarà amb onades que al final del dia poden arribar als 2 metres.

La situació, segons la previsió de Meteomar, es complicarà especialment a la tarda, amb ventades que oscil·laran entre els 80-100 km/hora i onades d’entre 3 i 4,5 metres. Aquest temporal també vindrà acompanyat d’intenses pluges que poden superar els 100 litres en algunes zones de la comarca, principalment en poblacions del Maresme Nord.

Per demà dijous 5 de desembre, la nuvolositat es mantindrà abundant a tota la comarca amb algunes ullades de sol esporàdiques al matí. S’esperen precipitacions en forma de ruixats febles i poc abundants. Vents forts, força 6 a 7, de component nord i nord-est. Mar en estat de mar brava amb onades de 4 metres disminuint a forta maror a la tarda. Les temperatures mínimes baixaran lleugerament i aniran dels 6 als 9 graus. Les màximes també baixaran a la Serralada Litoral mentre que es mantindran a la costa, els valors aniran dels 9 als 13 graus.

Consulteu aquí consells davant de ventades 

Consulteu aquí consells davant d’aguats i inundacions.