“Metamorfosi” guanya el primer premi concurs de comparses de Carnaval

Aquest dimecres es tancarà, amb l’Enterrament de la Sardina, el Carnaval 2024 i es donarà pas a la Quaresma. Encara ressona, però, l’èxit de la Rua que es va celebrar, el passat dissabte al vespre, per les principals artèries de Vilassar de Mar i de Cabrera de Mar. Per primera vegada, aquests dos municipis veïns es van agermanar per celebrar la festa de la disbauxa i la poca-solta per convertir aquesta cercavila de Carnestoltes com el més important del Baix Maresme.12 comparses, amb un total de 830 persones, van ensenyar les seves disfresses de fantasia, les seves coreografies i van repartir alegria i simpatia en una desfilada plena de color. Per segon any consecutiu els molletencs de “Metamorfosi” van copsar els principals premis.La rua de Carnaval, per primer cop conjunta amb Cabrera, per fer-la més lluïda i per compartir vincles i sinergies amb el municipi veí, va ser un gran èxit tant de participació com de públic.

“Metamorfosi”, la comparsa amb disfressa de papallones de vistosos colors i ritme vibrant, va ser la gran guanyadora de la rua de Carnaval. Es van endur el primer premi del concurs de comparses que està dotat amb 700 euros. Al paquet de guardons hi van afegir el premi Toni Linares que s’atorga a la millor carrossa, 700 euros més, i una escultura. Per acabar amb el trio de premis, les papallones de fantasia de “Metamorfosi” van veure com el jurat coronava la Reina que presentaven, 200 euros més, per a la seva candidata Athala.Triple corona, doncs, per l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Santa Rosa de Mollet. La Teresa és la responsable de la colla. Ens ha assegurat que els encanta venir a la rua de Vilassar de Mar. Gaudeixen molt i destaca l’escalf que reben per part de veïns i veïnes La proposta d’enguany eren les papallones i la natura. Tot treballat des del passat mes de març. Barregen diversos conceptes, com fan des de fa alguns anys.La Teresa ens revela un secret. Van estar a punt de no prendre la sortida ja que divendres, el dia abans, per tant, de la rua encara no tenien els barrets. També vol fer un agraïment especial a la Brigada Municipal de Vilassar de Mar que els va ajudar, subratlla, amb les enormes dimensions de la seva carrossa, que va acabar amb el premi Linares. L’altra distinció és per a la reina Athala. De nom real, per cert, Aida Sánchez. La Teresa ha manifestat que l’Aida és molt tímida i que ho fa fer molt bé. 

El segon premi, 600 euros, que va lliurar el jurat va anar a parar a la comparsa batejada com a  “Orgull de Vilassar”, el grup d’amics de l’Associació de Festes del Veral de l’Ocata que, lluint els colors de la bandera irisada, volien reivindicar el respecte a la diversitat sexual i de gènere.  La Núria explica que l’any passat es van adjudicar un quart premi. Aquest 2024, medalla de plata. Ha explicat que estan molt contents. Des de setembre que aquesta comparsa ja estava elaborant les disfressa amb la mirada posada en dissabte. L’objectiu era destacar, recorda, i anar el més cridaneres possibles. Des de la comparsa “Orgull de Vilassar” valoren molt bé el canvi en el recorregut si bé, amb la boca petita, admeten que la sortida, a Cabrera, va ser un “pèl desangelada” en relació a les anteriors sortides de la rua que es feien des del Veral.

Tancava el podi, amb els 500 euros que s’atorguen al tercer premi, als “Abduïts”, una comparsa molt familiar amb els infants disfressats d’extraterrestres i els adults, de naus espacials. La Núria, la portaveu, confessa que no s’esperaven, de cap manera, guanyar el tercer premi. L’objectiu era passar-s’ho bé.  No són de l’AFA de l’Escola del Pla, tot i que la gran majoria tenen el nexe en aquest centre educatiu. Tothom és benvingut.   Han estat, amb 120 persones, la segona comparsa més nodrida, després del Vaixell Burriac. La Núria destaca la importància de nens i nenes com a pivots de la rua de Carnaval. Ha explicat que és molt diferent viure la rua des de fora com de dins.  S’ho han passat molt bé. Amb l’afegit de dos tipus de disfresses. La dels adults i la dels nens i nenes

El quart premi, 400 euros, va recaure en la comparsa “Zamunda”, inspirada en la pel·lícula El príncipe de Zamunda.

El cinquè premi, 300 euros va ser per a “El circ és espectacle”, amb personatges com la dona barbuda i una coreografia al·lusiva a la pel·lícula El gran showman i la seva cançó This is me.

Cal destacar que el premi a la simpatia, també per votació del jurat, va ser per a la comparsa “Una alocada festa del te”, integrada per adults i infants, que anaven disfressats del personatge el Barreter, de la novel·la Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll.

La rua, encapçalada pels Ssstrèpits i la carrossa del Rei Carnestoltes i les Reines del Carnaval, la de Vilassar de Mar i la de Cabrera, va comptar amb altres comparses participants.

Destaca, per exemple, la més multitudinària. “Un Vaixell ple de meduses”, de l’AFA del Vaixell Burriac amb 261 persones disfressades amb unes meduses molt acolorides i un submarinista despistatVilassar Ràdio saludava un dels integrants de la comparsa-escola, en Cesc, que ens admetia haver-s’ho passat d’allò més bé

Tancaven la nòmina de comparses, en una tarda-vespre de dissabte, per cert, en la qual el temps va respectar i no va caure ni una gota d’aigua “Tutubatum” i “L’important és participar. Olimpíades Sant Feliu” També vam poder animar-nos amb dues comparses de percussió. “Marcialipos”, de marcians “Tótem-Sala”, de tribu africana i “Que no ens pilli”, de corredors i corredores” de la festa de San Fermín.

Més de vuit-centes persones van desfilar per tot el recorregut de la rua, des del Pla de l’Avellà, de Cabrera de Mar, fins a la plaça Josep Tarradellas, lluint les seves disfresses plenes de colors, originalitat i creativitat.

Entre els testimonis que vam recollir, hi ha, per exemple una parella que, amb els vestits del seu casament feia 20 anys, buscaven el Rei Carnestoltes per ratificar els seus vots. Al marge dels adults, molts nens i nenes, nois i noies gaudien  i ballaven al pas de les diferents comparses amb els seus potents equips de so.

Per acabar, a la plaça Tarradellas, les comparses van fer l’exhibició final davant l’atenta mirada del jurat i, després del lliurament dels premis, la nit de Carnaval va continuar amb discomòbil.

Escolta el pregó del Rei Carnestoltes i de la Reina de Carnaval de Vilassar de Mar:

Escolta el pregó de la Reina de Carnaval de Vilassar de Mar:

Escolta el programa especial de Carnaval sencer: