Mesures de restricció en la celebració de la Castanyada a tot Catalunya

Ni truc o tracte, ni revetlles i recordar, sobretot, que la disfressa de torn no substitueix mai la mascareta obligatòria. Aquestes són les principals restriccions que, dictades per la Generalitat de Catalunya, afecten directament la Castanyada 2020.

Davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d´octubre i 1 de novembre, Protecció Civil de la Generalitat ha emès un comunicat amb les principals mesures restrictives i recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i evitar el contagi de la COVID-19.

En el conjunt de les activitats associades a la celebració de Tots Sants es produeixen situacions amb aglomeracions de persones que no permeten garantir les distàncies interpersonals entre persones no convivents ni les adequades mesures higièniques, de manera que es genera un alt risc de contagis.

Per aquesta raó,

·         No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades a la via pública.

·         No es pot fer l’activitat de ‘truc o tracte’ en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.

·         No es poden fer els passatges del terror esporàdics.

·         Es recomana la celebració de la festa en família, en grups reduïts, màxim 6 persones, i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Cal ventilar molt bé els espais de reunió.

·         Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració.

·         Per a l’elaboració dels panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta. No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.