Mercè Martínez, nova presidenta del Mercat de Flor i Planta

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha  escollit recentment una nova Junta Rectora, que, en representació dels seus 337 socis, gestionarà la SAT (Societat Agrària de Transformació)  durant els propers quatre anys.

La nova Junta l’encapçala Mercè Martínez, de l’empresa Florinova, i comptarà amb un equip en què estan representats els subsectors de la flor, la planta i els complements, amb membres que ja tenen experiència en anteriors juntes i membres que s’hi incorporen per primer cop.

La nova Junta és la següent: Jordi Rodón (majorista de planta) és el vicepresident, Vicenç Conesa (productor de planta) és el vicepresident segon, Jaume Brasó (productor-majorista de planta) és el secretari, Montse Gel (productora-majorista de planta) és la vicesecretària, Montse Ramon (productora de flor) és la  tresorera, Cinta Juste (productora de flor) és la vicetresorera, i els vocals són Jordi Puixeu (majorista de complements de floristeria)  i Lluís Bartrés (productor de flor).

Mercè Martínez és la primera presidenta del Mercat en els 37 anys d’història de l’entitat. Accedeix al càrrec aportant l’experiència que li dona una llarga trajectòria com a majorista de flor tallada, complements i decoració, primer, i actualment com a cap d’administració de Florinova, una empresa productora de planta. En la seva carrera, que va començar als anys 80, ha tingut ocasió de conèixer el sector tant de manera interna com des de fora, i ha tractat amb totes les peces que el conformen, des de la producció en origen, passant per la comercialització i fins a la floristeria i el comerç minorista.

“Hem de recuperar el paper del Mercat com a buc insígnia del sector de la flor i planta ornamental. Cal que el Mercat torni a lluir i ser important”. Mercè Martínez, nova presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental

També es dona el cas que aquesta Junta és la que té més dones des de la creació del Mercat, i és que amb quatre representants, i amb càrrecs com la tresoreria i la mateixa presidència, elles assumeixen una presència més igualitària en l’organigrama.

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha englobat, des de la seva creació el 1983, tot el sector ornamental del nostre territori. Com a mercat en origen, és a les seves instal·lacions des d’on es distribueix una part important de la flor i la planta que es produeix a Catalunya, i amb la incorporació de molts comercialitzadors majoristes, també és des d’aquí que es tracta amb molta flor i planta importada d’altres regions o països. I aquest lideratge inequívoc és el que vol fer valer la nova Junta.  És el repte que la presidenta, i la nova Junta, pren amb gran responsabilitat, però també molta il·lusió, per als propers anys.