“Mediterrània” i “Ponts d’aigua”, al Museu Monjo per denunciar el drama dels migrants

Fins el 26 de febrer es pot contemplar al Museu Monjo l’exposició Mediterrània. Una mostra coral orquestrada al voltant del drama dels migrants a les aigües del mar Mediterrani que es vertebra al voltant del llibre Ponts d’aigua del pintor Joan Pasqual que il·lustra imatges que acompanyen poemes de 25 poetes, llibre que es presenta el diumenge 10 de febrer a les 12 del migdia al mateix museu en un acte que inclourà un recital de poemes d’aquest llibre.

A la mostra  Mediterrània, Joan Pasqual és acompanyat per la fotògrafa Marga Cruz, la poetessa Montse Assens, la ceramista Elisenda Sala i el poeta Carles Duarte.

El pintor Joan Pasqual explica que l’exposició Mediterrània és una experiència artística que neix com a conseqüència del seu llibre Ponts d’aigua. Un document que serveix, segons Pasqual, per denunciar el drama dels migrants al Mediterrani que inunda els nostres informatius cada dia. I és que Joan Pasqual considera que l’art és una plataforma que serveix per fer denuncies

Per al pintor, la imatge que el va motivar a endegar el llibre Ponts d’aigua va ser la del nen mort a les platges que va donar la volta al món. Ponts d’aigua, per a Pasqual, és un llibre solidari ja que recalca que tots els beneficis aniran destinats a l’ONG ProActiva Open Arms.

Mediterrania i Ponts d’Aigua o com l’art serveix per fer denuncia social i despertar consciències.