Marxa en defensa de la dignitat de la pagesia

Amb el lema ”Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia”, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i a la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que des d’avui dijous i durant tres dies transcorre, amb tractors en columnes, per diversos punts de Catalunya. Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar “la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària”, a la vegada que considera que ha de servir per “renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya”.

La marxa tindrà diversos recorreguts i pel que fa a Vilassar de Mar, passarà per la carretera Nacional II, a l’altura del nostre poble, divendres 27 de gener entre les 4 de la tarda, una vegada hagi sortit des de Mataró, i les 6 de la tarda, hora prevista d’arribada a Badalona. Per tant, hi haurà afectacions en el trànsit de vehicles de la Nacional II. L’endemà dissabte els tractors es concentraran a 2/4 de 8 del matí davant del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya per anar cap a Barcelona. Dues columnes de tractors entraran a Barcelona pel nord i el sud de la ciutat i circularan fins a l’Avinguda Maria Cristina, on tindrà lloc a 2/4 de 12 del migdia l’acte final, al qual, a banda de representants sindicals, també hi ha convidats representants de la resta de la societat civil catalana.

El sindicat defensa que “el nou model de país encara ha d’incardinar la Catalunya pagesa” i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les.