Marta Rovira (ERC): “Si guanyo, no tindré línies vermelles a l’hora de pactar”

 

“No tinc línies vermelles. Estic disposada a pactar amb absolutament tothom”. Marta Rovira Martínez, alcaldable per ERC a les properes eleccions municipals, ha passat, avui, pels micròfons del magazín matinal “Parlant de tot” d’aquesta casa, presentat per Jaume Cabot, hores abans de la seva presentació oficial que es farà aquest divendres a les 7 del vespre a Can Bisa.

Les idees força del seu discurs? Renovació, treball en equip, gestió i coordinació de grups. Els seus grans reptes? Cultura i equipaments culturals

La sociòloga Marta Rovira, de 53 anys, es presenta, demà divendres escortada per l’actual alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, i per Marta Vilalta, diputada al Parlament de Catalunya per ERC.

Rovira farà el seu primer discurs públic en un acte que, espera, sigui eminentment festiu. Explica perquè va decidir acceptar el repte de convertir-se en alcaldable per ERC. Li va plantejar Damià del Clot. Va acceptar i la seva proposta es va presentar a la secció local d’ERC i va ser acceptada.

L’atrau, confessa, la gestió, la coordinació d’equips i els reptes. És per això que ja s’estan dibuixant les línies mestre del programa electoral amb vistes al 28 de maig. Uns eixos fruit de parlar molt amb vilassarencs i vilassarenques. Ha reivindicat que Vilassar de Mar ha de ser un referent.

Escolta l’entrevista realitzada a l’espai “Parlant de tot”

Preguntada sobre què millorarà de Vilassar de Mar en cas de ser alcaldessa, Rovira ha explicat que la localitat necessita un pla de cultura i de gestió dels equipaments culturals.

Una de les seves grans apostes serà, en cas de guanyar, fer un Ajuntament del segle XXI en el qual la figura d’una persona gerent ha de ser clau. De cara a reptes immediats, Rovira confia que el nou contracte amb URBASER millori la neteja viària i la recollida d’escombraries.

Un altre dels reptes que es planteja, en tant que sociòloga, és el de millorar el diàleg de l’administració local amb el conjunt de vilassarencs i vilassarenques.

Davant dels nostres micròfons ens ha avisat que la llista que presentarà serà molt renovada, amb moltes cares noves. Gent de perfil independent. També hi haurà algun regidor o regidora que seguirà. Tot i haver passat “8 anys molt durs” diu. Tant per la pandèmia, com pel desgast que, segons ella, fan les xarxes socials que creu que “desgasten molt”. És per això que mira el retrovisor i recorda el cas de la gimcana nocturna d’aquest estiu que va acabar amb la dimissió de l’aleshores regidora Montse Gual. Per a ella, les “informacions van ser tergiversades” i titlla de linxament el que va patir Gual.

Ella va agafar el relleu com a regidora d’Igualtat i Joventut. Valora que el fet d’haver entrat ara com a regidora li està permetent “agafar molta experiència”.

Abans de marxar, Rovira assegura que, en cas de guanyar els propers comicis, apostarà “per un govern fort”. Per tant, assegura “no tenir línies vermelles” a l’hora de pactar. Creu que “governar implica una gran responsabilitat i si guanyem, mirarem de fer un govern sòlid”

Fa pocs dies, i sent la segona persona més votada, Marta Rovira va ser escollida consellera Nacional d’ERC. Li fa molta il·lusió que, ara mateix, hi hagi a Vilassar de Mar tres possibles alcaldesses: ella, Laura Martínez (Junts Vilassar de Mar ) i Elena López (Babord).

L’acte d’aquest divendres comptarà amb l’actuació de Barcelona Rock Strings i finalitzarà amb un aperitiu.