Marta Rovira: “En la balança d’ERC-VdM Futur, pesava més ser al govern que no a l’oposició”

Després que l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell (Junts Estimem Vilassar), valorés aquest passat dilluns  als nostres micròfons el nou pacte de govern amb ERC-VdM Futur, segellat divendres passat, aquest dimarts ha passat pel “Parlant de tot”  Marta Rovira, regidora d’ERC-VdM Futur

La líder d’ERC-VDM Futur ha expressat les ganes de treballar pel poble i ha posat en valor que hi hagi nous actors en el panorama polític local, sense vicis del passat, per fer aquest pas endavant.

Ha recordat Rovira les coincidències dels dos programes electorals i ha subratllat que la nostra localitat necessitava una majoria forta per encarar el futur. “En la nostra balança, diu Rovira, pesava més una ERC-VdM Futur al govern, que no pas una ERC-VdM Futur a l’oposició”.

Amb el pacte segellat, divendres passat, entre Junts Estimem Vilassar i ERC-VdM Futur, el govern municipal passa de 9 persones regidores a 12, 12 sobre 21.

Per a Rovira és una oportunitat per a la seva formació per, diu, “tornar a enfocar el mandat”. Rovira passa a ser una de les dones fortes del nou executiu. Tercera tinença d’alcaldia i les regidories de Cultura, Agricultura i Planificació Municipal.

Ha explicat que, quan van rebre la primera oferta de Junts Estimem Vilassar per entrar al govern, no ho van veure clar. Temps per refredar-ho tot plegat. Després van analitzar quin és el paper d’ERC-VdM Futur a l’oposició i el que podia ser paper d’ERC-VdM Futur al govern i van acceptar la segona proposta. “A nosaltres ens pesava més, diu Marta Rovira, ser al govern que no pas a l’oposició”.

El més important, per a Rovira, són les persones. Ha explicat que amb la gent de Junts Estimem Vilassar poden parlar, entendre’s i centrar-se en les coincidències que tenen. Gent nova, per les dues bandes, després, assegura la líder d’ERC-VdM Futur, d’una anterior legislatura complicada, en la que va haver-hi -ha dit- “una relació molt tensa”.

Ha subratllat que és un pacte de persones, un pacte municipalista. Ha posat la vista enrere i ha recordat que els republicans sabien, ningú ho va amagar, que Junts Estimem Vilassar també estava explorant enteses amb el PSC. Rovira considera que el PSC “ha pecat una mica de maniobrar massa”.

Molts punts de coincidències en els programes electorals de Junts Estimem Vilassar i ERC VdM -Futur han apuntalat aquest pacte de govern.

Ha posat com a exemples   l’ampliació de l’horari de l’autobús pensant especialment amb la gent gran, perquè els diumenges puguin anar al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i als centres cívics, l’impuls de la nova relació de llocs de treball perquè l’Ajuntament tingui una estructura sòlida. En cultura, volen impulsar molts canvis ja que es necessiten nous equipaments com l’Ateneu Vilassanès.  També ha dit que estudiaran la possibilitat que a l’Ajuntament hi ha una gerència.

 

Coincidències també en altres temes importants com la mobilitat al nostre poble, en els quals s’està treballant per a l’entesa, diu Rovira. Ha subratllat que la gent ha de poder anar amb bicicleta per Vilassar de Mar i que el carri bici no es treurà. Ha manifestat que una altra coincidència és que ha de ser fàcil aparcar el cotxe. Ha recordat que d’aquí a dos anys acaba la concessió de la zona blava i és partidària que es puguin crear nous sistemes d’aparcament que facilitin la vida de la gent que viu a Vilassar de Mar i la gent que ve a comprar a la nostra localitat

12 sobre 21 és un coixí prou important per quadrar el pressupost 2024. Els números de Vilassar de Mar per a l’any vinent són complicats. La nova regidora somia amb tenir-ho a punt abans del 31 de desembre i ha afirmat que seria un “fet feliç” que es pogués aprovar abans d’acabar l’any. Ha explicat que el pressupost és difícil d’equilibrar-lo per l’augment de la despesa: l’increment del cost del contracte de neteja, que puja 900.000 euros més en relació a l’anterior contracte, perquè hi ha molts més serveis contemplats en aquest contracte, tal com es demanava per part dels grups polítics i de la ciutadania i l’increment dels interessos de deute que paga l’Ajuntament, que no es poden rebaixar. Ha manifestat que mentre no s’apugi l’IBI, s’haurà d’afinar molt per equilibrar el pressupost. Ha dit que més endavant s’ estudiarà com es poden incorporar nous ingressos o com es pot  reduir la despesa.

Manté que seguiran, des del govern, explorant pactes i enteses amb la resta de formacions. Especialment, ha subratllat, en el que ella anomena “projectes claus” per a Vilassar de Mar. La transparència és la recepta. I, en tant que nova regidora de la macroàrea de Cultura, posa, com a exemple, l’Ateneu

Preguntada sobre les reaccions de vilassarencs i vilassarenques al pacte de govern, ha explicat que personalment ha rebut felicitacions i pel que fa a xarxes, ha observat que hi ha hagut alguns comentaris expressats fora de to.

En qualsevol cas, diu Rovira, mirem al futur. Un nou començament. Un nou enfocament

Marta Rovira és la nova regidora de Cultura, Agricultura i Planificació Municipal. També entren al govern els regidors d’ERC-VdM Futur Gerard Grau i Camino Calvo.