Marea Pensionista introdueix una moció en defensa de pensions dignes a la plenària de Cabrera

La Marea Pensionista de Cabrera de Mar ja ha aconseguit introduir a la primera plenària de 2022 del consistori de la nostra localitat veïna una moció de 8 punts en defensa de les pensions dignes. És un problema que, tard o d’hora, ens trobarem tots i ja hi ha, òbviament, qui ho pateix. Per això, des de Cabrera de Mar, Quim Boix, el seu portaveu, ha animat Vilassar de Mar a organitzar-se, també, en defensa de les pensions. Boix és també secretari general de la Unió Internacional de Pensionistes amb més de 20 milions de persones de tot el món afiliades.

Són 8 punts: pensions públiques suficients per a tenir una vida digna, augment anual de les pensions d’acord amb l’índex de preus realspensió mínima de 1.084 euros; edat de jubilació a baixar i no a pujar; facilitats per a les jubilacions anticipades; no a les pensions privades; no a la proposta europea dels plans de pensions, que són privades; sanitat pública gratuïta i suficient, inclosos els medicaments.

Són conscients que els ajuntaments no tenen competències en aquest tema, però Cabrera confia a afegir-se als prop de 300 municipis que ja han aprovat aquesta declaració al conjunt de tot el territorio de l’Estat Espanyol.

De moment, però, a Quim Boix i a la seva gent, els arriben bones sensacions. Es van reunir amb l’alcalde i amb tots els partits amb representació al consistori cabrerenc.

Es manifesten cada primer dilluns no festiu davant de l’Ajuntament de Cabrera a les 17,30h. El proper dia que ho faran, el 7 de febrer.

Un 2022 que comença farcit, doncs, de cites importants per aquest col·lectiu. El dissabte, 12 de febrer hi ha concentracions previstes, a les principals capitals de província de tot l’Estat, entre les quals, Barcelona
Boix celebra que alguns objectius es vagin aconseguint. No es torna al 0’25 % d’increment de les pensions, sinó que l’increment és major, l últim del 2’5 %, que encara està lluny de l’increment en base a l’índex de preus reals, segons comenta.

Recalca, el portaveu de la Marea Pensionista de Cabrera de Mar, que les seves accions no són per defensar, només, els pensionistes actuals. Ha explicat que a Vilassar de Mar, de moment, no hi ha secció local de la Marea Pensionista. Boix és un històric de la lluita sindical catalana. Detingut i torturat per la repressió franquista va prendre part en la Caputxinada de l’any 1966

Quim Boix és també secretari general de la Unió Internacional de Pensionistes amb més de 20 milions de persones de tot el món.