Manuela Calero explica el per què Podem no es presenta a les eleccions al Parlament

En plena Setmana Santa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya per al proper 12 de maig. Una decisió que motivava que la direcció de Podem Catalunya decidís no presentar-se als comicis i centrar-se en les eleccions europees del proper 9 de juny. Amb Manuela Calero, cap de files de la formació lila a Vilassar de Mar, hem repassat les causes i futur de la decisió. Ella ho atribueix a dos problemes. El desgast exterior que, segons ella, ha patit Podem i una mala relació interna amb els socis d’En Comú Podem.

Per a Manuela Calero, un moment, doncs, per a, un cop entomada la decisió, que va arribar en un moment de plena renovació de la directiva catalana, aturar-se i recuperar-se després del desgast que han patit. Segons ella, un dels primers arguments de la decisió de no presentar-se ha estat el desgast que han patit des de l’exterior de la formació.

Ha explicat que el desgast els ha portat a un punt en què necessitaven aturar-se i prendre’s un temps per a recomposar-se.

L’anunci de Pere Aragonès, admet Calero, va agafar la formació lila amb el pas canviat. Quan es van convocar eleccions, van decidir que es mantindrien al marge d’aquests comicis.

Ha argumentat, sempre sincera, problemes amb els socis dels Comuns. Ha explicat que des de Podem creuen en la unitat,  però que no s’han vist correspostos en aquesta idea.

S’ha afanyat en reblar que la problemàtica era ideològica i no pas de números a la llista. Es va descartar, des del primer moment, presentar-se per separat. Ha recordat l’impacte de Podem ara fa 10 anys.  Ha subratllat que s’han aconseguit molts avançaments i que el país és molt diferent a fa una dècada.

Ara apostaran per a les eleccions europees del proper 9 de juny. Foc nou. Punt de partida i inici d’una nova etapa.

Ha repassat els avançaments que, segons ella, Podem ha deixat en la societat. Cita, per exemple, elevar el sou mínim interprofessional, pujar un 8% les pensions, aturar el preu de l’energia i governar amb el PSOE que, segons ella, semblava que era una coalició que faria, diu textualment, esclatar el món. I no.

Hem volgut saber finalment, com es troben tant ella com la gent de Podem Vilassar de Mar. Calero ha explicat que estan forts  i confiats en què aquest camí que s’inicia  és per a bé.

Doncs això. Aturar-se i agafar forces per seguir endavant.