Manuela Calero, alcaldable de Podem: “Govern i oposició han d’estar obligats a entendre’s pel bé de Vilassar de Mar”

“Govern i oposició han d’estar obligats a entendre’s pel bé de Vilassar de Mar”. Aquest és el discurs, l’espina dorsal dels arguments de Podem/Podemos. Es tornen a presentar a les properes municipals. Manuela Calero serà cap de llista. Ho farà oficial el dissabte 18 de març, a les 11 del matí, a l’Espai Galbany.

Torna a la primera plana de la política municipal després que, en la darrera legislatura, es quedés fora per només 40 vots. Evitar l’externalització dels serveis municipals, fer el cens d’amiant, tenir cura de l’atenció a les persones per part de l’Ajuntament són algunes de les seves propostes, que ha desglossat en una entrevista a “Parlant de tot” . Un Podem/Podemos que, a l’estiu, es va acostar a Babord per explorar accions conjuntes futures, però la resposta va ser, segons Calero, que no estaven en la mateixa pàgina. Fora de l’Ajuntament, en aquesta legislatura, per un grapat de vots.

Torna amb les piles carregades després de quatre anys, en els quals, pandèmia pel mig, Calero ha aprofitat per estudiar, reflexionar i construir-se després d’anys d’intensa activitat política. Va ser regidora a l’oposició entre 2016-2019 i té una dilatada trajectòria i participació en moviments en defensa dels drets socials, educatius i de medi ambient.

En un fet inèdit en la política d’avui, quan va plegar de regidora va rebre les lloances de la resta de partits de la plenària i del mateix alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Unes paraules que la van ajudar a prendre consciència de l’esforç i tasca realitzada, ha explicat.

Ara, Manuela Calero torna a greixar la maquinària electoral amb vista al 28 de maig. Després d’un procés de primàries torna a liderar la llista de Podem/Podemos. Per a la confecció dels eixos del seu programa electoral, un primer tast. Considera que l’externalització dels serveis municipals no funciona i ha posat com a exemple el servei de recollida de residus i de neteja viària.

Capítol a part és el tema de l’habitatge. Serà el seu gran cavall de batalla. Primer, però, caldrà escatir, diu, entre batibull burocràtic de competències en aquesta matèria que hi ha, ara, entre Ajuntaments, Generalitat i estat espanyol. Ha manifestat que en l’habitatge s’han de cobrir les necessitats que hi ha. Ha afegit que cap persona, per temes econòmics, s’ha de quedar fora dels serveis que presta l’Ajuntament.

Aposta per posar les persones i el bé comú al centre del discurs polític. La seva recepta? Que “Govern i oposició estan obligats a entendre’s pel bé comú que és Vilassar de Mar”. Ha assenyalat que la gestió d’un municipi està en el ple, que el govern assumeix una responsabilitat important i també la té l’oposició,  vetllant perquè tot funcioni.

Amb la llista electoral treballada i madurada, Calero sap que en l’aritmètica de la política actual, un sol regidor pot donar la clau de la governabilitat. Ara bé. No entra en travesses i especulacions. El que sí que ha après amb relació a quatre anys enrere és que vol evitar-se els nervis que va passar.

Assegura que té les piles posades. I ganes, moltes ganes. Per a ella, per a la seva formació no hi ha, ara, línies vermelles a l’hora de pactar amb altres formacions.  Primer, insisteix, el bé comú: el de Vilassar de Mar. En aquest cas revela que, a l’estiu passat, en tant que partit d’esquerres es van acostar a Babord per explorar futures aliances polítiques. Sense resultats, recorda Calero.

Així doncs, a les 11 del matí del dissabte 18 de març a l’Espai Galbany, presentació pública de Manuela Calero  com a alcaldable de Podem/Podemos. L’acte comptarà amb la participació de la coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, la responsable d’organització, María Pozuelo, la secretària de Feminismes, Laura Alzamora i Serigne Mbaye, activista i diputat a l’Assemblea de Madrid.