“L’últim Sopar, Il Cenacolo” de Josep Malagarriga, a l’Església de Sant Joan

Del 27 de març al 6 d’abril  l’Església Parroquial de Sant Joan  acull la mostra “L’Últim Sopar. Il Cenacolo” de l’artista Josep Malagarriga.

Es tracta d’una mostra que és una versió a escala 1.2 de les imatges de l’obra mural “Il Cenacolo” de Leonardo Da Vinci  i que es troba a les parets del Refectori de Santa Maria delle Grazie a Milà, pintat entre 1495 i 1498.

Malagarriga va contemplar aquesta obra al Refectori aquesta obra del Renaixement fa 20 anys i va decidir que faria una  investigació d’aquesta obra i faria la reproducció del rostre dels 13 dels personatges i part de la taula.

Malagarriga ens aconsella veure molt detingudament l’obra, ja que tots els personatges tenen una actitud molt dinàmica.

La versió realitzada per Malagarriga està feta sobre 22 teles i calcula que ha trigat unes 100 hores en fer-la. Ha elaborat un vídeo per donar a conèixer el procés de confecció. 

L’artista ha explicat que l’obra de Da Vinci ha estat polèmica al llarg de la història de l’art, ja que no és com les altres obres que reflexien “L’últim sopar” d’altres pintors de la mateixa època que Da Vinci.  Recomana la lectura de l’obra “La cena secreta” de Javier Sierra.

L’horari en què es pot veure aquesta exposició és de dilluns a dissabte de 18.30h a 19.30h i diumenges de 9h a 13h i de 18’30h a 19’30h