L’ONU premia una fotografia submarina del vilassarenc Marc Casanovas

El vilassarenc Marc Casanovas està d’enhorabona. Una de les seves fotografies ha estat premiada per l’Organització de les Nacions Unides en el marc dels actes que celebra per commemorar el Dia Mundial dels Oceans. La imatge s’ha endut el guardó corresponent a la categoria d’Underwater Life. Vida subaqüàtica. Aquesta fotografia estarà exposada a la seu de l’ONU a Nova York.

La imatge, capturada per en Marc Casanovas a Tossa de Mar l’estiu de l’any passat, retrata una femella de pop amb els seus ous. El fotògraf vilassarenc, especialista en la vida submarina, va seguir el pop durant tot l’estiu i va ser al final quan va poder immortalitzar aquesta imatge premiada per l’ONU. El vilassarenc està especialitzat en la fauna mediterrània.

El seguiment subaqüàtic i fotogràfic d’en Marc Casanovas va tenir premi. Va poder comprovar el procés d’incubació dels ous del pop femella que no deixa el seu cau, perquè  protegeix els ous de possibles depredadors i els proporciona oxigen, fins que maduren i escapen. Durant aquest període, la femella no s’alimenta i comença a afeblir-se. Després, acostuma a morir.

Excel.lent document gràfic d’en Marc Casanovas que li ha permès afegir un guardó de màxim reconeixement, com el que atorga l’ONU, a la llarga llista de distincions d’aquest vilassarenc que es capbussa, amb la seva màquina, pel litoral mediterrani des de l’any 1996.