L’obra paisatgista del doctor Ramon Muns, a l’Espai Cultural Can Bisa

L’Espai Cultural Can Bisa presenta fins el 14 de desembre l’exposició “Una mirada al Maresme d’altres temps”, una selecció de l’obra paisatgista del Dr. Ramon Muns Vilaró, artista polifacètic, que va col·laborar en la vida cultural vilassarenca.

La vida de Ramon Muns Vilaró (Barcelona 1910-1992), va estar molt lligada a Vilassar de Mar, on estiuejava a la masia familiar de Ca la Maria dels Bous. Metge de professió, combinava la seva activitat professional amb la seva inquietud pels temes artístics i culturals. La seva obra pictòrica, en l’especialitat de pintura a l’oli, consta de més d’un centenar de quadres, principalment paisatges del Maresme, sobretot de Vilassar de Mar. La pintura de Muns es pot qualificar com a figurativa.

Tal i com expressa la seva filla, Eva Muns, “aquesta exposició vol ser una mostra de l’ànima de l’artista, del sentiment i la força que els paisatges, la mar, els carrers del Maresme i particularment de Vilassar de Mar van despertar en el seu esperit sensible i somiador“. Ramon Muns es va involucrar en la vida cultural vilassarenca des d’un principi. Va dibuixar diverses làmines sobre els fondals mariners de Vilassar de Mar, els velers vilassarencs, la tertúlia a la rebotiga de la farmàcia de Vilassar, etc., de les quals se’n van fer múltiples edicions i es van publicar a la monografia de Lluís Guardiola i Prim Sant Joan de Vilassar: història i geografia de la comarca vilassanesa i del Maresme, editada el 1955. Alhora també va ser soci d’Amics de Vilassar.

L’horari de visita és els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20  h i els diumenges d’11 a 14 h.