L’objectiu del Govern és tancar el pressupost municipal per aquest febrer

Exposar i debatre quins són els objectius que es marquen les forces polítiques de l’Ajuntament de Vilassar de Mar en el tram final de legislatura ha estat l’eix de la Tertúlia Política de Vilassar Ràdio d’aquest dimarts. Un espai de conversa en el qual ha quedat molt clar que l’objectiu del Govern municipal és tancar, aquest mes de febrer, el pressupost per a 2018. Hi han participat, per part del Govern municipal, Àngel Font (ERC-Vilassar de Mar diu Si) i Joan Roca (Gent x Vilassar). Les veus de l’oposició han estat les de Javier Martín (Grup Municipal Demòcrata; abans CiU), Pau Arona (Babord), Juan Díaz (C’s), Alícia Rodríguez Luna (PSC), Manuela Calero (Vilassar de Mar Si que pot-Si puede) i Olga Zuloaga (Regidora no adscrita).

Falten 18 mesos per al maig de 2019 que serà el moment en el qual s’han de celebrar les eleccions municipals. Per a Olga Zuloaga cal que el Govern executi i augmenti la seva eficiència. Temes importants? El Pla Mobilitat sense oblidar-se de l’educació. La Participació Ciutadana és un del temes cabdals per a Manuela Calero. El seu grup, recorda, aposta per la tarificació social i per l’eficiència en estalvi energètic, sense oblidar-se d’incrementar el parc d’arbres plantats i aconseguir que tots els nens que ho vulguin puguin anar a l’escola de música.

Més pragmàtica va ser Alícia Rodríguez Luna. Per a ella, els projectes a l’entorn de la Dona i de la Seguretat lligats a la mobilitat són primordials. Aposten, assegura, per qualsevol projecte que repercuteixi en el benefici de vilassarencs i vilassarenques. Seguir presentant propostes i fiscalitzar el Govern són els eixos per a Juan Díaz. Prometen seguir proposant accions per la millora de la qualitat de vida dels vilassarencs i vilassarenques i vigilar que els diners municipals no vagin a temes ideològics com ara la independència.

Pau Arona considera que és fonamental saber els resultats de l’auditoria i recalca que el deute de l’Ajuntament ha impedit que es pugui fer política. De cara al proper any i mig de legislatura, la seva recepta és atacar la bombolla del preu del lloguer i la xacra del preu de l’habitatge que, per a la seva formació, s’han instal·lat al nostre municipi. Per a Javier Martín, és tan important seguir presentant propostes com fiscalitzar el Govern. La seva formació vol saber en què es gasten els diners i lamenten que l’equip de Govern municipal no executi, segons ell, res important.

Un cop escoltada l’oposició, en ordre de menys a més representació municipal, arriba el torn del Govern. Joan Roca marca com a prioritària la connexió del Passeig Marítim amb Premià de Mar i obres de millora de clavegueram que no són molt visuals, diu, però necessàries. També celebra la propera aplicació del Servei Orientació Assessorament a la Diversitat Funcional i Salut Mental. Màxima prioritat en la reducció del deute és el compromís d’Àngel Font. Calcula que es podrà reduir el deute entre el 40 i 45% quan s’acabi la legislatura. I és que, segons ells, els objectius del Govern són ambiciosos i passen per l’aprovació dels pressupostos. Connectar el Passeig Marítim amb Premià de Mar i invertir en clavegueram són dos assumptes cabdals.

Pressupost municipal

Però, és clar, amb els pressupostos prorrogats des de 2016, és moment de saber com es gestionen les arques municipals. Hi ha moviments i converses entres les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament del nostre municipi. En general optimisme, contactes més o menys discrets. Babord, però, dóna un pas endavant. En Pau Arona ho resumeix en tres punts: informes de remunicipalització, calendari de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i adjudicar subvencions amb un sistema de transparència.

El compromís del Govern, com no podria ser d’una altra manera, és tenir nou pressupost per aquest 2018 per poder desenvolupar les inversions. Àngel Font celebra que les converses avancin i que l’entesa no és gaire lluny. Treballen amb la voluntat de què en el proper mes de febrer hi hagi pressupostos. En canvi, Juan Díaz però lamenta que a Cs ningú els ha convidat a cap taula de negociació. Recorda a les dues forces de Govern que la pilota és al seu teulat.

Des del PSC es lamenta que malgrat bones sintonies en política local, el procés de la Independència de Catalunya ha passat factura. Es plantegen si cal entrar a debatre’ls. Sigui com sigui, doncs, recta final per aconseguir l’aprovació dels pressupostos. Amb una voluntat conjunta aconseguir el bo i milllor per als vilassarencs i vilassarenques.

L’espai es repetirà divendres 26 de gener d’11 del matí a 12 del migdia a Vilassar Ràdio. També l’emetrà en redifusió i multidifusió la televisió privada de la nostra localitat, Vilassar Televisió (VTV). dilluns 29 de gener. Es pot escoltar també aquí: