Lluís Maria de Puig serà escollit president de la Fundació Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch escull aquest divendres Lluís Maria De Puig com a nou President executiu, en substitució de qui ho va ser anteriorment, el catedràtic d’economia Fabià Estapé, traspassat recentment. El nomenament es farà a la seu de la Fundació, a Vilassar de Mar (població on va néixer Ernest LLuch) durant la reunió del plenari del Patronat, el màxim òrgan de la Fundació, després que la Comissió executiva hagi presentat per unanimitat i com a única candidatura la de Lluís Maria de Puig.

Fabià Estapé, el mestre de Lluch, presidia l’executiu de la Fundació des de l’any 2003. Durant el seu mandat en van ser vicepresidents durant un temps Lluís Bassat i Lluís Maria de Puig. Més tard Bassat deixà el càrrec i fou substituït per Enric Lluch, fill, que l’ha ocupat fins avui.

Lluís Maria de Puig és professor universitari i autor d’una obra històrica extensa, ha estat diputat, senador i parlamentari europeu; va presidir dues institucions europees: l’Assemblea de la U.E.O i l’Assemblea parlamentaria del Consell d’Europa. Actualment és President d’Honor del Consell d’Europa, President del Consell català del Moviment Europeu i President del WUSMED (World Universitary Service) vinculat a la Univesitat de Girona.

Leave a Reply