Lloret de Mar lliura, aquest divendres, les Flors d’Honor de Viles Florides

Aquest divendres, Lloret de Mar, capital de les Viles Florides, acollirà l’acte de lliurament de les Flors d’Honor d’enguany. Una festa per reconèixer la feina feta durant tot l’any pels 134 municipis que han participat en l’edició d’aquest 2019. Vilassar de Mar mirarà de revalidar les tres Flors d’Honor que porta recollint en les cinc edicions anteriors.

Les Flors d’Honor, els premis que s’entregaran aquest any a Lloret de Mar, són el distintiu que certifica a un municipi com a vila florida i que reconeix la feina que es fa durant tot l’any. Van des d’una a cinc flors i s’atorguen segons el criteri d’un jurat especialitzat, que valora aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

Durant l’acte s’entrega també el premi a la Millor Rotonda de Catalunya i enguany, i com a novetat, s’entregarà també la Flor d’Or que vol distingir el municipi que millor hagi treballat durant aquest 2019.

Edició 2018

En l’edició de l’any passat, celebrada a Vilaseca, Vilassar de Mar va renovar, per cinquè any consecutiu, les Tres Flors d’Honor de Viles Florides. El nostre municipi va ser distingit per la seva tasca en la millora de l’espai verd urbà.

Recordem que al 2018, l’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar al certamen una memòria dels enjardinaments i de les accions realitzades al nostre poble per ampliar l’espai verd i protegir el medi ambient de contaminants, entre les quals destaquen l’actuació de protecció i senyalització de la zona de vegetació psammòfila a la platja, l’adequació dels espais verds en la remodelació de l’aparcament de l’avinguda del Progrés o la prohibició de l’ús de glifosat a favor d’una jardineria més sostenible, a més de les iniciatives que duen a terme les escoles perquè els infants coneguin els arbres que tenen al voltant.

Vilassar de Mar ha participat a totes les edicions de Viles Florides, aconseguint en les dues primeres dues Flors d’Honor i a les cinc següents, tres Flors d’Honor. El màxim distintiu que atorga el certamen és cinc Flors d’Honor, una distinció que encara no s’ha donat mai a cap municipi