Lliurats els Premis Esforç i Excel·lència en l’etapa educativa

 

Els premis Esforç i Excel·lència, que atorga l’Ajuntament de Vilassar de Mar per posar en valor l’esforç i el talent dels estudiants vilassarencs, ja tenen veredicte.

Aquest passat dimecres, a Can Jorba, es va fer l’acte de lliurament de premis amb la presència de la regidora de Joventut, Marta Rovira, i la informadora del servei de mobilitat internacional, que va donar a conèixer a les persones premiades les opcions de camps de treball internacional a les quals es poden acollir amb el premi. Rovira va voler felicitar personalment les joves premiades i les va animar a continuar amb els seus estudis.

Totes les presents van mostrar el seu agraïment pel premi que enguany s’estrena amb la modalitat de camp de treball. La informadora del servei de mobilitat va explicar que es tracta d’un voluntariat curt per col·laborar en algun projecte sense ànim de lucre en el qual, a més d’aprendre, també podran compartir experiències amb persones de diferents nacionalitats. A través de la plataforma de la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCAT), podran escollir entre una gran varietat de països i projectes de diferents tipologies i temàtiques com ara l’esport, el medi ambient, l’educació, els animals, els festivals o persones refugiades.

A la categoria A1, dotada amb quatre premis, adreçada a persones que durant el curs 2021-2022 van cursar segon de batxillerat en instituts de Vilassar de Mar, es van presentar 12 persones i les guanyadores són:

  • Ami Arnanz Saito: institut Pere Ribot de Vilassar de Mar (batxillerat Ciències i tecnologia).
  • Aina Llum Castells Solé: institut Pere Ribot de Vilassar de Mar (batxillerat Ciències i tecnologia).
  • Paula Font Güell: institut Pere Ribot de Vilassar de Mar (batxillerat Ciències i tecnologia).
  • Aruna Garcia Narda: institut Vilatzara de Vilassar de Mar (batxillerat Ciències i tecnologia).

A la categoria A2, dotada amb un premi i adreçada a persones que van estudiar durant el curs 2021-2022 en instituts públics segon curs d’especialitats de batxillerats que no es cursen en instituts de Vilassar de Mar, es va presentar una persona i la guanyadora és:

  • Aina Campo Guerra: institut Domènech i Montaner de Canet de Mar (batxillerat Arts).

Els criteris per atorgar els premis de les categories A1 i A2 han tingut en compte la nota de selectivitat i, en cas d’empat, la millor nota del treball de recerca i la millor mitjana aritmètica de batxillerat.

El premi de les categories A1 i A2 consisteix en l’estada de dues setmanes en un camp de treball internacional a Europa. La persona premiada podrà escollir el destí en funció de la disponibilitat dels projectes existents i de les places disponibles per part de l’entitat gestora de camps internacionals. L’estada s’haurà de fer abans del 30 de setembre de 2023 i el cost d’inscripció del camp de treball i del bitllet d’avió no podrà superar els 1.500 €.

A la categoria B, adreçada a persones que van cursar en el curs 2021-2022 l’últim curs de Cicle Superior de Formació Professional en un institut públic, no s’ha presentat ningú i els dos premis previstos a la convocatòria han quedat deserts.

Els premis Esforç i Excel·lència també tenen una categoria C, dos premis a repartir de la següent manera: un per a l’institut Pere Ribot i un per a l’institut Vilatzara, que consisteix en un premi col·lectiu per al grup classe de 4rt d’ESO. El termini de notificació per a les sol·licituds per a la categoria C finalitza el 3 de juny del 2023 i la sol·licitud de participació l’ha de fer l’institut interessat enviant un correu electrònic a torrenfe@vilassardemar.cat. El premi serà una activitat ludicoesportiva que podrà ser escollida per la classe, no podrà superar els 2.000 € per grup i s’haurà de desenvolupar abans del 30 de setembre del 2023.