Lliurats els premis de l’13è Concurs escolar de dibuix del gOvi

917 dibuixos han participat aquest any en el 13è. Concurs Escolar de Dibuix Escolar, organitzat pel Grup d’Opinió de Vilassar de Mar (GOVI), que tenia com a tema “Aturar la crisi climàtica a Vilassar i al Món està a les teves mans”.

Els dibuixos, que han estat realitzats pels alumnes de primària de les escoles La Presentació, Pérez Sala, Del Mar, Vaixell Burriac, de Vilassar de Mar, i l’escola Pla de l’Avellà de Cabrera de Mar, presenten motius diversos representatius dels efectes devastadors de la crisi climàtica i les seves repercussions negatives,especialment amb els més desfavorits. Un any més, la visió i sensibilitat dels més joves vers els efectes de la crisi climàtica i la necessitat de ser més solidaris, expressades amb imaginació a través dels seus dibuixos que han estat exposats a la Biblioteca Ernest Lluch.

El certamen, com en anys anteriors, ha donat suport  a la campanya de Mans Unides.

El jurat d’aquesta edició va estar format per la regidora de Cultura de l’Ajuntament, dos membres de VilassArt, un especialista en Arts plàstiques i diferents membres del gOvi.

Els guanyadors van ser els següents:

Pel que fa al cicle inicial, el primer premi va ser per a Luka Roc Massó i Llansana (escola Vaixell Burriac), el segon premi per a Pablo Garcia González (escola Vaixell Burriac) i el tercer premi per a Sophia Santos lafhmanova (escola Pla de l’Avellà).

Pel que fa al cicle mitjà, el primer premi va ser per a  Edna Kötz Vidal (escola Pérez Sala), el segon premi per a Isona Fernández Navarro (escola Pla de l’Avellà) i el tercer premi per a Ainé Rey Barrios (escola Vaixell Burriac).

Quant a cicle superior, el primer premi va ser per a Júlia Fraile Martinez (escola Pérez Sala), el segon premi per a Àuria Vives Fàbregas (escola La Presentació) i el tercer premi per a Pau Pérez Núñez (escola del Mar).

En relació als premis especials atorgats per Mans Unides, el premi cicle Inicial va ser per a  Silvia Egea Reina (escola Pérez Sala) , el premi cicle mitjà per a   Gisela Benítez Díez (l’escola Pla de l’Avellà)  i el premi cicle superior va ser per a Jana Boent Planas (escola Pla de l’Avellà).

Pel que fa als premis especials atorgats pel Rotary Club Vilassar Burriac, el premi cicle inicial va ser per a  Eva Arenas Bada (escola Pla de l’Avellà), el premi cicle mitjà per a   Amadeu Pujol Alcázar (escola La Presentació) i el premi cicle superior va ser per a  Cathy Mejia Matamoros (escola Vaixell Burriac).

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el 16 de juny, va  estar presidit per la regidora de Cultura en funcions, Esther López i va ser presentat pel president del gOvi,Carles Malfeito. També hi van participar el representant de VilassArt, i membre del jurat, Jacinto Azcárate, la representant de Mans Unides al Maresme, Virgínia Fernández i el representant del Rotary Club Vilassar Burriac, Jordi Montsech.

Els premis als guanyadors van ser atorgats pel gOvi com a organitzador i pels patrocinadors Llibreria Índex, el centre d’òptica IT Optics i la cafeteria Coffee Ride. Els premis especials van ser aportats per Mans Unides i Rotary Club Vilassar Burriac.

El president del GOVI, Carles Malfeito, ha fet un balanç molt positiu de com ha anat el concurs aquest any, en el qual hi ha hagut una altíssima participació:

Tots els dibuixos participants i els dibuixos guanyadors han estat exposats a la Biblioteca del 5 al 27 de juny.

El gOvi ha mostrat el seu agraïment a la Biblioteca, Vilassar Ràdio i a Josep Layola,la seva col·laboració i interès i a totes les escoles, Ajuntament i entitats la seva participació, patrocini i suport al concurs.