Lleugera baixada de l’atur a la nostra localitat

Segons dades del Consell Comarcal del Maresme a Vilassar de Mar hi ha, ara mateix, 680 persones sense feina, un 0.87% menys en relació al mes de setembre. La taxa d’atur al nostre municipi és del 6,84%, molt baixa en relació, per exemple, a la mitjana del Maresme que és de 9.34%. A la nostra comarca hi ha 20.788 persones sense feina.

La principal conclusió de l’informe corresponent al mes d’octubre, veiem com el conjunt del Maresme,  seguint la tendència provincial i catalana, registra un increment de l’atur durant el mes d’octubre. Les oficines d’ocupació de la comarca han sumat 201 persones com a demandants de feina, el que percentualment representa un increment del 0,98% respecte al mes de setembre.

Tot i aquest increment, observem que al Maresme hi ha 871 persones aturades menys que a l’octubre de 2022, el que en termes percentuals representa una reducció interanual de la desocupació del 4,02%.

El tancament del mes d’octubre deixa al Maresme 20.788 persones com a demandants de feina, una xifra que, respecte al mes anterior, ha crescut en tots els sectors econòmics amb major intensitat a l’agricultura i a la indústria i també és general a tots els grups d’edat, a excepció del comprès entre els 25 i els 34 anys que mostra una lleugera davallada.

Amb aquestes noves dades,la taxa d’atur registral maresmenca se situa en el 9,34%, elevant-se -continua estant molt feminitzada- a l’11,07% entre les dones i baixant al 7,71% entre els homes.

La mitjana comarcal té les seves puntes a l’esfera local. Així, per la banda baixa i, com sempre, trobem Alella (4,58%) i Tiana (4,73%) que són els municipis amb una taxa de desocupació més baixa que contrasta amb els (banda alta de la forquilla) 12.44% de Tordera, l’11,81% dePineda de Mar o l’11,43% de Mataró.