Lleuger descens de l’atur, al gener, a Vilassar de Mar i a tot el Maresme

El Maresme i Vilassar de Mar tanquen el mes de gener amb un lleuger descens de la desocupació trencant la tendència alcista registrada a nivell provincial i català. La reducció maresmenca es concreta en 31 persones menys a les llistes de l’atur (el 0,12%) que, sectorialment, es concentren en la indústria, la construcció i el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA). En canvi, el sector serveis registra un increment de l’atur del 0,78% i la pujada de la desocupació a l’agricultura s’eleva al 2,22%. El total de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme com a demandants de feina és de 24.850. La taxa d’atur comarcal és del 12’01%.Tal i com recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maremse, aquesta xifra, representa un descens interanual de la població aturada del 3,04%.

A Vilassar de Mar hi ha registrades a l’atur 766 persones, 12 menys que al desembre, és a dir, 1’54 % menys. La taxa d’atur a la nostra població és del 7’90%. En la comparativa interanual amb el gener de 2019, s’ha produït al nostre municipi un descens de l’atur del 9’46 %, és a dir, hi ha 80 aturats menys que al gener de l’any passat.

A nivel comarcal, per l’estructura econòmica del Maresme, el sector serveis és el que concentra més volum de persones en situació d’atur. Concretament, 17.870, una xifra que representa el 71,9% del total de maresmencs i maresmenques sense feina. El segon sector és la indústria que aplega 3.279 persones desocupades. Segueix la construcció amb 1.927, el col·lectiu SOA (1.314) i l’agricultura amb 460 persones inscrites com a demandants de treball.

El descens de l’atur registrat al Maresme el mes de gener s’ha concentrat, a nivell municipal; en 17 municipis ( Alella, Arenys de mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Vilassar de Dalt i, com explicàvem abans, la nostra població, Vilassar de Mar). En canvi, la desocupació ha augmentat a Cabrera de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Montgat, Palafolls, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Tordera. No s’ha registrat cap variació respecte al mes anterior a Teià.