L’intens aiguat deixa un cap de setmana complicat a Vilassar de Mar

Darrer cap de setmana d’agost molt i molt complicat a Vilassar de Mar amb diferents incidències que, afortunadament, no han deixat cap dany personal. Durant tot el dia d’avui restarà tallat al trànsit l’entorn de la plaça Tarradellas per tal que els operaris comprovin l’estat de l’asfalt després de la fuita d’aigua que, ahir, va deixar sense subministrament diferents domicilis de Vilassar de Mar, conseqüència dels més de 80 litres per metre quadrat que ens ha deixat, acumulats, la tempesta al nostre municipi.A la crònica d’incidències, hem d’afegir l’incendi de dissabte a la nit a sis naus industrials ubicades a la zona d’hivernacles propera al Mercat de Flor. Finalment, i per tancar el capítol de successos, a subratllar el rescat d’un home de 75 anys que, a les primeres hores de diumenge, va quedar atrapat amb el seu vehicle a la Riera de Vilassar, a l’altura del carrer de Maria Vidal.

Anem a pams:

Ahir, a les 11 de la nit, els operaris de la companyia Aigües de Vilassar donaven per solucionada la fuita d’aigua que, a partir del migdia de diumenge, va deixar sense aigua corrent molts domicilis del nostre poble. L’avaria, conseqüència de l’intens aiguat, es va localitzar a la mitja lluna de la plaça Tarradellas. Avui, tota la zona perimetrada, tallada al trànsit rodat. És a dir, i usant el nomenclàtor, no es pot circular a la cruïlla entre Mestral i la pròpia plaça, epicentre de la fuita. Pel que fa a l’altre extrem de la incidència, Gregal resta tallat des de Riera d’en Cintet fins a la mitja lluna de la plaça Tarradellas. Els vehicles que pugen pel Passeig de Sant Joan poden sortir per Gregal en direcció Riera d’en Cintet.L a important fuita d’aigua ha obligat, doncs, a tallar aquesta zona del nostre municipi, durant aquest dilluns, ja que es vol comprovar l’estat de la calçada i descartar qualsevol incidència que l’aigua hagués pogut provocar per sota de l’asfalt.

La intensa tempesta del cap de setmana a Vilassar de Mar  -s’han registrat prop de 80 litres per metre quadrat acumulats-  va provocar que les rieres creixessin. De fet, la costa del Maresme, ha estat una de les zones que ha rebut amb més força l’impacte de la tempesta. I és que el 13% de les més de 800 trucades que va rebre el 112, a tot Catalunya,  corresponien a municipis de la nostra comarca.

De fet, a primera hores, d’ahir, els Bombers de la Generalitat van rescatar un home de 75 anys que va quedar atrapat, amb el seu vehicle, a l’alçada de Ronda Vilassar amb el pont del carrer de Maria Vidal. La unitat aquàtica dels Bombers van poder extreure l’home que, afortunadament, va sortir il·lès, tot i que, per precaució, es va derivar a l’hospital de Mataró per tal que li fessin una revisió del seu estat de salut. Els Bombers van rebre l’avís a dos quarts de 9 del matí d’ahir.

Molta feina dels Bombers a Vilassar de Mar. Poques hores abans del rescat de la persona encallada sota el pont de Maria Vidal, a la una de la matinada de diumenge es va decretar un incendi de sis naus a la zona d’hivernacles propera al Mercat de Flor. Amb una columna de dens fum negre visible des de molts punts de Vilassar de Mar. A hores d’ara, s’estan investigant les causes del foc que, afortunadament, no van deixar danys humans més enllà d’un bomber derivat a l’Hospital de Mataró, centre sanitari de referència de la nostra comarca, per símptomes d’esgotament.El foc, que va cremar amb virulència, va destrossar sis naus de tres empreses diferents a la zona d’hivernacles del Camí del Crist. Fins a 12 dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar al nostre poble, juntament amb tres dotacions del SEM, Mossos d’Esquadra i unitats de les policies locals de Vilassar de Mar, Cabrils, Cabrera, Premià de Mar i Premià de Dalt. A les 3 i 19 de la matinada de diumenge, els Bombers van donar el foc per controlat i extingit una hora després, tot i que -per precaució- diferents unitats es van quedar per anar remullant la zona. L’objectiu, a banda d’extingir les flames, era evitar que afectessin finques veïnes i, especialment, camions de gran tonatge aparcats a la vora. Mentrestant, se n’investiguen les causes, i segons les persones veïnes, tot va començar amb unes petites explosions que es van confondre amb petards.Les naus, d’uns 250 metres quadrats, han quedat totalment destruïdes. Eren de fetes de ferro, vidre i materials plàstics.