L’institut Vilatzara es converteix en ambaixador de la Unió Europea

Sabem quina funció fa el Parlament Europeu? Quina feina fa la Comissió Europea? L’Institut Vilatzara participa en el projecte Escoles Ambaixadores d’Europa amb l’objectiu d’informar la comunitat educativa sobre el funcionament del Parlament Europeu. Prop d’una quarantena d’alumnes del centre han instal·lat un punt d’informació a l’institut i preparen un seguit de propostes per al proper Dia d’Europa.

La Unió Europea està preocupada pel baix índex de participació dels joves en les eleccions comunitàries on només voten un de cada quatre joves. És per això que ha endegat aquesta proposta per incentivar el coneixement de la institució en els més joves. Alumnes de 4rt d’ESO del Vilatzara, voluntaris, estan preparant aquest projecte encaminat a donar a conèixer la Unió Europea. La Lea, l’Eva, en Sergi i en Tomeu, ben acompanyats pels professor Lluís Figueras, han explicat a Vilassar Ràdio en què consisteix el projecte

Per això han instal·lat un infopoint a l’Institut per penjar informacions i explicar el projecte als interessats mitjançant enllaços QR i llibrets informatius. De moment, asseguren que l’alumnat no s’interessa massa per aquest projecte en el qual hi prenen part 116 instituts de tot l’estat espanyol. N’hi ha cinc de catalans i el Vilatzara és l’únic del Maresme que hi pren part.

L’objectiu del projecte és poder anar a Europa. Per això ens recomanen l’enllaç Esta vez voto.  A més, preparen un munt d’activitats de cara al Dia d’Europa que se celebrarà el proper 9 de maig i que servia per visibilitzar la feina d’aquests ambaixadors a tot Vilassar de Mar.Els alumnes ens expliquen què els ha cridat, de moment, més l’atenció de tot el que han treballat. Ara per ara, s’han centrat en la constitució de la Unió Europea. En el marc del projecte, se celebraran xerrades a l’institut Vilatzara i altres activitats.

 

Escolta l’entrevista que els hi vam fer al “Parlant de tot” aquí.