L’Institut Vilatzara acollirà el 9 de febrer el taller “La premsa a les escoles” del Col•legi de Periodistes i l’Obra Social “La Caixa”

La premsa a les escolesComença la setena edició del programa “La premsa a les escoles” que arribarà a un total de 70 centres de ensenyament de secundària de tot Catalunya, 20 més que en passades edicions. Durant tot aquest mes, prop d’una vintena de col•legiats/des de totes les demarcacions del Col•legi de Periodistes de Catalunya es desplacen a diferents centres escolars de tot el Principat. Entre aquests centres, es troba l’Institut Vilatzara de Vilassar de Mar, que acollirà aquest taller dimarts 9 de febrer.

La iniciativa, impulsada conjuntament pel Col•legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra social “la Caixa”, a través d’eduCaixa, des de l’any 2009, parteix del consens entre ambdues institucions de la importància que té el coneixement de l’actualita per a la formació integral dels ciutadans. La iniciativa té l’objectiu de fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d’una realitat complexa i constantment canviant

Cada sessió compta amb una participació mitjana d’entre 40 i 80 alumnes que tenen l’oportunitat d’analitzar, entre d’altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l’ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors. En molts casos també es fan tallers per veure de forma pràctica com treballen els professionals de la comunicació.

Els periodistes que hi participen en el projecte tenen tots una àmplia trajectòria professional en l’àmbit periodístic que els hi permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això es fan servir exemples i casos pràctics amb diferents materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents.

La valoració dels programa “la premsa a les escoles” per part dels alumnes, professors i periodistes participants és molt positiva. En l’edició de l’any passat, la mitjana dels centres educatius que van participar-hi, van atorgar un notable alt a la iniciativa, mentre que els professionals que hi van participar, tots col•legiats i col•legiades, van fer també una valoració molt satisfactòria de l’experiència. Bona prova de l’excel•lent acollida és la llista d’espera que cada any es produeix a l’hora de formular les sol•licituds.

Leave a Reply