L’Institut Pere Ribot s’incorpora al projecte pilot EDUCATOOL

 

L’Institut Pere Ribot de Vilassar de Mar s’ha incorporat a EDUCATOOL, projecte pilot d’educació positiva i respectuosa. L’institut vilassarenc és, per tant, uns dels 15 centres que participen en aquest projecte.

Educatool és una eina educativa per a pares i mares, docents i professionals de la psicologia i l’educació basada en troballes científiques que duen a l’èxit educatiu. Consisteix en una escola online on pares i mares podran aprendre a millorar la seva manera d’educar els seus fills i filles.Sovint alguns pares i mares tenen dificultats en l’educació dels fills i filles i necessiten ajuda, suport i recursos.

Marta Pons, directora de l’institut Pere Ribot, ha subratllat que l’objectiu del projecte és implicar les famílies en l’educació dels seus fills i filles i ha subratllat que molts estudis demostren la importància de la família en l’èxit educatiu dels fills i files, en alguns casos fins al 80 % i ha afegit que per a l’institut ha estat molt important adherir-se a aquest projecte, que va ser guardonat amb el primer premi a la millor iniciativa d’impacte social 2021 a la Universitat Oberta de Catalunya.

Cada pare o mare que hi participi podrà avaluar la seva manera d’educar a partir d’un qüestionari confidencial per a obtenir els seus punts forts i de millora a l’hora d’educar i després rebrà un extens i complet informe. Després cada persona podrà fer els cursos online que se li recomanin. Cada persona, per tant, podrà seguir el seu camí en funció de les seves necessitats.

Els objectius són alinear els centres educatius i les famílies que participen en aquest projecte, en l’educació dels infants i joves, millorar la forma d’educar de pares i mares partint d’evidències científiques, i afavorir que les accions educatives puguin adequar-se a totes les situacions familiars.