L’independentista Jordi Puig, que fa la volta als Països Catalans en cadira de rodes, arriba a Vilassar de Mar

L’independentista Jordi Puig, que fa la volta als Països Catalans en cadira de rodes, arriba a Vilassar de Mar. Divendres serà rebut a la plaça de l’Ajuntament a les sis de la tarda i, posteriorment, farà una xerrada a la Sala Galbany. L’endemà dissabte serà acomiadat, a tres quarts de deu del matí, ja que Puig seguirà el seu periple fins a Mataró.

Rodant per la República és el projecte de Jordi Puig que, el passat 19 de desembre, va començar la seva particular volta als Països Catalans a Mallorca en aquest viatge pensat per donar suport als polítics catalans presos, als represaliats i als exiliats.

Puig arriba, doncs, a Vilassar de Mar després d’haver recorregut ja les Illes Balears, el País Valencià i bona part de Catalunya. Aquest històric militant independentista serà rebut a la plaça de l’Ajuntament a les sis de la tarda i una hora després farà una xerrada a la Sala Galbany per explicar el seu viatges que es pot seguir en el seu compte personal de twitter @Cami_Republica.

L’històric independentista va estar empresonat gairebé cinc anys arran d’una sentència dictada per un tribunal militar per l’assalt fallit a la caserna de Berga el novembre de 1980, atribuït a ETA. El 1985 va obtenir la llibertat condicional. Finalment, però, el judici va ser anul·lat i el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar l’Estat espanyol a indemnitzar Puig per no haver respectat el seu dret a la presumpció d’innocència.

L’endemà, dissabte, Jordi Puig serà acomiadat, a partir de tres quarts de 10 del matí, des de la mateixa plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Hi ha convocada una concentració per acompanyar-lo en el seu recorregut que, en aquesta etapa del seu viatge, l’ha de dur fins a Mataró.