L’ICD ha editat una guia per a l’aplicació de la perspectiva de gènere en la comunicació de les administracions públiques

L’Institut Català de les Dones ha editat una guia per a l’aplicació de la perspectiva de gènere en la comunicació de les administracions públiques. S’adreça a professionals de la comunicació que exerceixen en el sector públic i a tot el personal de les administracions amb responsabilitat en aquest àmbit.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, la vilassarenca Laura Martínez, va explicar en la presentació d’aquesta guia que l’objectiu és facilitar informació, eines, recursos i metodologies de treball per a impulsar una comunicació equilibrada i normalitzada pel que fa al gènere i ha afegit que les administracions públiques  han d’incorporar el principi d’igualtat en les polítiques públiques de tots els àmbits i nivells, i també a totes les seves comunicacions, ja siguin orals, visuals, escrites, digitals.

La presidenta de l’ICD també ha destacat que, malgrat la institucionalització de les polítiques d’igualtat, “encara hi ha biaix de gènere a la comunicació que és un obstacle per a la igualtat efectiva tan important com pot ser-ho la bretxa salarial, o la sobrecàrrega de treballs de cura per a les dones”.

La publicació facilita eines com un llistat de preguntes clau per fer l’anàlisi comunicativa de gènere  i exposa com incorporar la mirada de gènere tant en la planificació, com en els productes comunicatius, o els mitjans de comunicació.

L’autora de la Guia és la periodista Cristina Baulies, responsable de Comunicació de l’Institut Català de les Dones.