L’exposició “Mar, salut, benestar” es presenta a la Biblioteca Ernest Lluch

Fins al 6 de setembre la Biblioteca Ernest Lluch acull l’exposició “Mar, salut, benestar”. Es tracta d’una mostra realitzada en col·laboració amb diferents experts en biologia marina, medicina, salut, veterinària i ciències socials, molts dels quals pertanyen a universitats, centres de recerca, hospitals, administracions i ONGS de Catalunya i de la càtedra Oceans i Salut Humana. Des de l’organització expliquen que l’objectiu de la mostra és explicar “com la nostra salut depèn de la salut dels mars i dels oceans”.

La mostra està patrocinada per l’Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors de Roses, el Gremi de Peixaters de Catalunya i la Universitat de Girona, amb la coordinació tècnica de Josep Lloret, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana.

La mostra posa de manifest la relació que existeix entre els  ecosistemes marins i la salut de les persones.

Per exemple, en relació als aspectes positius sobre la salut de les persones que tenen els ecosistemes, la mostra tracta, entre altres aspectes, sobre la importància, per una banda, dels recursos pesquers per a una dieta saludable, i per altra part, de les activitats recreatives a mar com natació i busseig per a la nostra salut física i mental.


Pel que fa a aspectes negatius que afecten negativament la salut de les persones, la mostra tracta sobre les biotoxines marines, els paràsits dels peixos i de la contaminació marina.

(Imatges: fotografies realitzades per la Biblioteca Ernest Lluch)