L’estelada i el finançament marquen la Diada

discursalcalde_consistori-1280×768.JPGLa bandera estelada va estar present al masteler de la plaça de l’Ajuntament durant l’Onze de Setembre tal i com es va acordar en el Ple del 31 de juliol després d’una moció d’ERC a la que CiU, PSC i ICV va donar suport i que el PP va rebutjar. Com a protesta per la hissada de l’estelada, el regidor del PP a Vilassar de Mar, Abraham Cobo, va decidir no assistir a cap acte institucional. D’altra banda, el discurs de la Diada es va centrar en reivindicar el model de finançament català.


L’alcalde, Joaquim Ferrer, va reivindicar un millor finançament per a Catalunya i va fer una crida a mantenir la fermesa, el diàleg i la unitat d’acció de totes les force socials i polítiques del país. Ferrer va acabar el discurs amb una estrofa de “La Santa Espina” adreçada als que han de prendre la decisió final: “Som i serem catalans/tan si es vol com si no es vol/que no hi ha terra més ufana/ sobre la capa del sol”.

Enguany el monument a Rafael Casanova, situat al jardí del Museu de la Marina, va rebre un total de 34 ofrenes florals, d’associacions, entitats, partits polítics i la conjunta del consistori. L’acte institucional es va iniciar amb l’himne d’Els Segadors interpretat pels grallers dels Ssstrèpits de l’AVAL. La Coral Englantina va posar el punt i final a l’acte amb l’himne nacional de Catalunya, i algunes peces del repertori popular i tradicional català.

Leave a Reply