L’estatunidenc Thomas Harrington presenta dijous el llibre ‘Una democràcia cívica en temps autoritaris’

Una democràcia cívica en temps autoritaris. Aquest és el títol del llibre de l’estatunidenc Thomas Harrington que es presenta a Vilassar de Mar, aquest dijous, al Museu de la Marina. A partir de dos quarts de vuit del vespre, aquest professor del prestigiós Trinity College de Connecticut estarà acompanyant per l’alcalde Damià del Clot explicant els seus “apunts d’un nord-americà sobre el Procés Sobiranista de Catalunya”.

El president del Centre d’Estudis Vilassarencs, Alexis Serrano, que és l’entitat que aixopluga l’acte explica que “Harrington és un lingüista dels Estats Units que es passa la vida estudiant la cultura dels pobles de la Península Ibèrica especialitzat en Catalunya”. Un professor que, com destaca Serrano, “té una estreta relació amb nosaltres i, de retruc, amb Vilassar de Mar”. Uns i altres comparteixen, en certa manera, espais de recerca

El llibre que es presenta aquest dijous no deixa de ser un reflex de la visió del professor Harrington del xoc entre la democràcia viva i temps autoritaris a través dels articles que ha publicat en un munt de diaris dels Estats Units i de la resta d’Europa. És com remarca Serrano, “un estudiós procliu a les aspiracions catalanes de tenir el seu propi estat. Mira de donar una explicació a certes actituds que un estatunidenc mitjà, amb una democràcia consolidada, no entén”.